Asistentele Luminița Rozonschi și Elena Preda – în arest la domiciliu, dr. Morenciu rămâne în celulă

1

Curtea de Apel Bacău a dispus astăzi, 20 iunie, înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu pentru fostele asistente șefe din cadrul Serviciului Județean de ambulanță Neamț, Luminița Maria Rozonschi și Elena Preda. Singurul care rămâne în arest preventiv este dr. Dan Dorin Morenciu, fostul manager general, care nu a recunoscut că a pretins și primit mită, pentru a angaja asistente și ambulanțieri, deși a fost prins cu 40.000 de euro asupra lui.

”Respinge ca nefondată propunerea formulată în dosarul de urmărire penală nr. 105/P/2021 al Parchetul de pe lângă ÎCCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, având ca obiect prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpatele Preda Elena şi Rozoschi Maria Luminiţa. În temeiul art. 237 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2, art. 218 şi art. 202 Cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data prezentei încheieri, 20.06.2022 şi până la 19.07.2022 inclusiv, faţă de inculpatele: – PREDA ELENA – și – ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatele au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţelor de judecată ori de câte ori sunt chemate; b) să nu comunice pe nicio cale una cu alta şi nici cu inculpatul Morenciu Dan Dorin, cu restul inculpaţilor, suspecţilor şi martorii din dosarul de urmărire penală. Lista completă cu numele şi adresa inculpaţilor, suspecţilor şi martorilor va fi comunicată organelor de poliţie desemnate cu supravegherea inculpaţilor de ÎCCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, cauza aflându-se în cursul urmăririi penale şi va fi actualizată ori de câte ori vor surveni modificări sau vor apărea suspecţi, inculpaţi sau martori noi. Supravegherea inculpatelor, pe durata arestului la domiciliu, va fi exercitată de I.P.J. Neamţ. (…) În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul MORENCIU DAN DORIN împotriva încheierii penale nr. 63/Î/14.06.2022 din data de 14.06.2022 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1661/110/2022. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe contestatorul inculpat MORENCIU DAN DORIN la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, restul cheltuielilor rămânând în sarcina statului, în temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpaţilor şi a procurorului, azi, 20.06.2022”, a decis instanța.

Despre ancheta de la Serviciul Județean de Ambulanță, detalii aici și aici.

1 COMENTARIU

  1. Astea nu mai meritau sa vada lumina zilei. La randul lor omoară alți oameni cu angajari pe pile…..mai grav decat mita. Asta nu a înțeles judecatorul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.