Seminar susținut de profesori universitari și târg de tradiții și gastronomie la Farcașa

0

Mergând pe ideea că produsele tradiționale și agroturismul pot dezvolta comunitatea, autoritățile locale din Farcașa, în colaborare cu Forumul Montan din România filiala Neamț, organizează un eveniment interesant vineri, 7 octombrie.

Începând cu ora 09.30, la Pensiunea Orient din satul Frumosu, se va desfășura seminarul cu tema: „Valorificarea superioară a materiilor prime și a produselor montane în cadrul gospodăriei de familie”. Lucrările seminarului vor fi susținute de profesori și lectori universitari, care vor vorbi în fața invitaților, în special a fermierilor și producătorilor montani.

La ora 13 se vor deschide porțile primei ediții a Târgului „Tradiții și gastronomie”, o ocazie de a degusta produse tradiționale, în atmosfera creată de ansamblurile folclorice care vor evolua pe scenă.

Târgul le va oferi fermierilor prilejul de a se mândri cu animalele lor, care vor fi expuse în țarcuri speciale, iar exemplarele cele mai frumoase vor fi premiate.

Despre planurile administrației locale din Farcașa, inclusiv în privința agroturismului, ne-a vorbit primarul Bogdan Dumitru Țifui, într-un interviu acordat acum câteva luni, care poate fi (re)citit aici.

 

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.