Gheorghe Ștefan și Adrian Porumboiu- reaudiați în procesul lui Ionel Arsene

0

Curtea de Apel Brașov a decis astăzi, 29 septembrie, să admită o parte din probele cerute în apărare de către avocații lui Ionel Arsene, judecat pentru 3 fapte de trafic de influență. Conform hotărârii instanței, la termenul viitor vor fi reaudiați Gheorghe Ștefan și Adrian Porumboiu.

Respinge cererea formulată de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi, de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept. Admite în parte cererea în probaţiune formulată de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi, şi dispune reaudierea următorilor martori: Ştefan Gheorghe, Porumboiu Adrian, Careja Ion, Jugan Iulian şi Panaite Vasile. Respinge celelalte cereri în probaţiune formulate de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi. Dispune citarea martorilor Ştefan Gheorghe şi Porumboiu Adrian, în vederea audierii, pentru termenul din data de 14.10.2022, ora 10.00”, se arată în minuta ședinței de judecată.

Gheorghe Ștefan a susținut că i-a dat 100.000 de euro lui Ionel Arsene pentru a interveni la conducerea Agenției Naționale de Integritate și a obține ”verdictul” de incompatibil pentru Culiță Tărâță și alți 15.000 de euro pentru ca redactorul șef al ziarului România Liberă să scrie articole denigratoare despre același Culiță Tărâță. Adrian Porumboiu, care a fost la masă cu Ionel Arsene și Gheorghe Ștefan în una din ocaziile în care s-a discutat despre ”executarea” lui Culiță Tărâță, a declarat, însă, că nu s-a pronunțat nici numele șefului ANI, nici al redactorului șef de la România Liberă. Dacă avocații lui Ionel Arsene au cerut reaudierea martorilor, logic ar fi că au speranța ca măcar unii din cei 5 acceptați de instanță să spună acum altceva. Evident, în favoarea lui Ionel Arsene.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.