De astăzi, Serviciul Salvamont Neamț are ambulanță

0

”După multe luni de așteptare, de astăzi Serviciul Public Salvamont Neamț are în dotare o autospecială – Ambulanță A2 4×4. Dotată cu echipamente medicale de ultimă generație și comunicații digitale, va contribui la ridicarea considerabilă a siguranței victimelor accidentelor din zona montană. Împreună cu vehiculul ARM (Advance Rescue Module) care va fi operațional în câteva săptămâni, estimăm scurtarea timpul de intervenție și asigurarea unui transport mult mai putin șocogen, care va crește considerabil șansele se supraviețuire în cazul unor accidente grave”, este anunțul făcut de conducerea Salvamont Neamț astăzi, 29 septembrie.

Serviciul Salvamont Neamț este a treia structură de salvare montană din România care are ambulanță proprie, după cele din Prahova și Gorj. Finanțarea de 92.000 de euro (70.000 de euro mașina în sine și 22.000 euro – dotările) a fost asigurată de Consiliul Județean Neamț.

Este de fapt o mașină de teren, transformată în ambulanță. Are suport de targă special pentru UT 2000 – modelul nostru de targă, defibrilator, monitor, aspirator de secreții, toată aparatura necesară. Având ambulanța noastră, nu vor mai fi probleme cu extracția din masiv, pentru că putem transporta accidentatul pe drumurile forestiere, cu o mașină omologată, în condiții sigure, indiferent că plouă sau ninge”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.