Lidl – vinovat de inundațiile din Mărăței, pluviala – ”înțepată” într-un canal menajer

0

Situația străzii Mărăței, care se inundă parțial la fiecare ploaie torențială, a atras atenția primarului Andrei Carabelea, care a fost astăzi (25 august) la fața locului și a avut, astfel, ocazia să vadă cu ochii lui mâlul care acoperă carosabilul. Mai mult, a observat că lipsește un trotuar, dar a aflat și cauza inundațiilor.

”Din primele evaluări, cauza principală a acestor probleme este generată de magazinul Lidl de pe bulevardul General Nicolae Dăscălescu. Apele pluviale de la magazin se deversează în conductele de apă menajeră din cartierul Mărăței, fenomen care generează refularea gurilor de canalizare în perioade cu ploi abundente”, a precizat primarul de Piatra-Neamț.

Pentru că ultimele ploi au provocat prăbușirea unui mal (detalii aici) Publiserv va face un zid de retenție, un fel de denisipator, care va avea și rolul de protejare a malului. Exact lângă stradă au început lucrările la un alt zid, cu o lungime de 45 de metri. Când va mai ploua abundent, pietrișul și prundișul vor rămâne la primul zid, și doar apa se va scurge între cele două ziduri, cel de la stradă fiind prevăzut cu tuburi de dren.

”La jumătatea dealului este un cămin menajer al Apaserv, iar când plouă mult, căminul menajer dă pe afară, ceea ce înseamnă că de undeva vine un debit foarte mare de apă pluvială”, a declarat Marius Ghineț, directorul Publiserv. ”Primăria a cerut de la Lidl planurile de situații pentru a vedea  unde deversează pluviala. Pe strada Mărăței nu s-au făcut asfaltări de foarte mulți ani și nu există nicio urmă de branșament de la Lidl. Iar oamenii din zonă au spus că problemele cu inundațiile au început după ce s-a deschis magazinul. Până primește primăria planurile, noi lucrăm la ziduri. Le vom termina săptămâna viitoare”.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.