Oamenii de pe strada Mărăței, în mlaștină: ”O să ne trezim cu magazinul Lidl în ușa blocului” (video)

0

După ploaia torențială de aseară, 23 august, o parte a străzii Mărăței din Piatra-Neamț a devenit o mlaștină, cu mult mâl provenit de la malul de sub magazinul Lidl. Peisajul a fost completat nu doar de apa provenită din precipitații, ci și de o ”arteziană” care bolborosea (un tub despre care locuitorii spun că ar fi de la o ”lucrare neterminată”: rețeua pluvială de pe strada Fermelor).
”Malul este prăbușit, dacă se cutremură un pic pământul sau plouă 3 zile torențial, pleacă Lidl-ul la vale sau stația de benzină de alături”, ne-a declarat un locatar din zonă. ”Aseară a ajuns apa la intrarea în bloc. La 4 dimineața, o vecină de la parter, care s-a panicat, a sunat la pompieri, dar n-a venit nimeni. Au venit dimineață niște muncitori, care se uitau lung la gurile de canalizare. Fiind pline cu mâl, băieții n-aveau chef să le desfunde, i-au certat vecinii, au spus că-l cheamă pe primar la fața locului, într-un final muncitorii au desfundat acele guri de scurgere cu șufe și cu lopeți, după care au plecat și au lăsat așa. Au spus că mâlul se usucă. Cum să se usuce? Îl cari cu mașina? Îl duci în casă? Dar, în primul rând, miroase. Însă dincolo de mizeria asta și de riscul de a fi inundați, e o problemă serioasă cu tubul ăla din care țâșnește apa la fiecare ploaie. Acum câțiva ani, tubul era cam un metru dezgolit din pământ, acum are doi. Poate își face timp domnul primar să vină să vadă în ce condiții trăim și cu ce stres stăm la fiecare ploaie.Și să ne spună ce soluții are. Rapide, sperăm, înainte să ne trezim cu magazinul Lidl în ușa blocului”.
Domnul primar, căruia i-am trimis unul dintre filmulețe și i-am solicitat un punct de vedere, a răspuns, prin mesaj, că se află în zonă fără semnal și nu-l poate descărca. Dar cum este receptiv la problemele comunității și, cu siguranță, nu i-ar plăcea să locuiască pe strada Mărăței în această perioadă a anului, mai ales la vreme de ploaie torențială, va găsi timp să organizeze o întâlnire cu cetățenii din zonă. Să vadă cu ochii lui că, în vreme ce în birourile primăriei se vorbește despre digitalizare și tot soiul de soluții ”smart”, oamenii care în casă mâlul pe pantofi.
Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.