”Dr. Petrovici a fost născut pentru meseria de pediatru, este de neînlocuit”

3

După o suferință de 3 ani, pe care a dus-o discret, dr. Cristian Petrovici s-a stins în locuința lui din Piatra-Neamț, la câteva ore după ce a cerut să fie externat din Secția ATI a Spitalului Județean. Va fi depus la Roznov, localitatea în care și-a început cariera, localitatea în care a pus pe picioare spitalul, localitatea care era sufletul lui.

”Pe domnul doctor îl cunosc din 2006, de la debutul carierei mele ca asistent medical”, ne-a spus Andreia Ana Grăițaru. ”Eu sunt asistent medical format de dumnealui, crescut de dumnealui la spitalul micuț din Roznov, după care m-a adus la Piatra-Neamț, în blocul operator, la chirurgie. Am continuat colaborarea cu dumnealui la cabinetul unde acorda consultații, până acum 3 ani când s-a retras din activitate. Aveam o relație foarte strânsă, eu rămânând fără tată, cumva el a preluat rolul acesta de prin anul 2009. Pentru copii era un prieten, mă sună foști pacienți care sunt mari acum, adolescenți sau adulți, și plâng după el. A fost mereu foarte blând și delicat cu copiii. Dr.Petrovici a fost născut pentru meseria de pediatru, iubea imens copiii. Îi știa pe fiecare în parte, le știa și numele, deși erau foarte mulți ca număr. Bucuria vieții lui au fost cei doi nepoței, mereu și-a dorit o fetiță și un băiat. A fost un om foarte discret și foarte modest și, deși era un medic excepțional nu-i plăceau laudele și nu-i plăcea să fie în centrul atenției. Roznovul a fost sufletul lui, acolo a început cariera și a pus totul pe picioare. Și a găsit un spital dărâmat. Ca medic, ca om, este de neînlocuit. Eu nu concep să-mi consulte altcineva copilul cel puțin nu la Piatra-Neamț, prefer să mă duc tot spre medicii din garda veche, pe care-i cunosc de la spitalul micuț din Roznov. Am fost mâna lui dreaptă și am învățat foarte multe de la el. Datorită dumnealui pot, la rândul meu, să ajut foarte mulți părinți care mă sună disperați când copiii lor au vreo problemă. Și nu sunt doar părinți din Piatra-Neamț sau din Roznov, ci și de la Bicaz sau Buhuși, Bacău. Toți îl vor păstra în gândurile și în inimile lor și-i vor ține amintirea vie”.

 

3 COMENTARII

  1. Acest doctor a fost ca un părinte pentru mine…de doua ori era sa-mi pierd viața dar de fiecare data el mi-a salvat-o…Avea un dar pe care nu-l puteai explica in cuvinte…I-am fost și ii voi fi recunoscător pentru ca mi-a redat viața…Va rămâne in sufletul meu ca un părinte salvator…Ma simt demoralizat de pierderea acestui om drag…😭😭

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.