Angajările din ”epoca” Morenciu la Serviciul de Ambulanță – în vizorul DNA

1

Angajările făcute la Serviciul Județean de Ambulanță Neamț din luna martie până acum constituie obiectul unui dosar instrumentat de DNA Bacău. Trebuie menționat că, de la începutul lunii martie, managerul general al SAJ Neamț este dr. Dan Dorin Morenciu, care se află în prag de pensionare.

În perioada menționată, SAJ Neamț a organizat un concurs pentru șofer de autosanitară la Substația Bicaz, promovat de un candidat care a obținut 100 de puncte la proba de aptitudini fizice, 58 de puncte la proba practică, 50 de puncte la mecanică, 60 de puncte la prim ajutor și 80 de puncte la interviu. Pentru postul de șofer la Substația Roman, candidatul admis a obținut tot 100 de puncte la aptitudini fizice, 75 la mecanică, 70 la prim ajutor și 95,33 (uimitoare precizie) la interviu. În aceeași perioadă au dat examene de definitivare pe post 21 de asistenți medicali, 26 șoferi și 3 îngrijitori, toți angajați în perioada stării de alertă, fără concurs.

Despre angajările contra cost în sistemul sanitar s-a vorbit mult timp și probabil au fost o practică în multe instituții. Pe cele de la Ambulanță, dr. Dorice Albu, fostul manager general, le-a negat într-un interviu acordat Ziarului Atitudinea de Neamț, care poate fi citit aici. Rămâne de văzut dacă procurorii de la DNA Bacău vor dovedi că angajările din martie încoace s-au făcut după alte criterii.Cu precizarea că punctajul minim este de exact 60 de puncte, fără zecimale.

Cristina Mircea

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.