Procurorii DNA n-au reținut pe nimeni în ancheta de la Serviciul de Ambulanță

0

Procurorii DNA au furnizat foarte puține informații depre ancheta desfășurată la Serviciul Județean de Ambulanță Neamț și n-au operat nicio reținere.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul Teritorial Bacău efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în cursul lunii mai 2022. În cursul zilei de 18 mai 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții la sediul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, precum și în cinci locații situate pe raza județului Neamț, reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii  beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Direcția de Operațiuni Speciale. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a declarat Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA.

Suspiciunile cu privire la ”săvărșirea unor infracțiuni de corupție” se referă la concursurile  din luna mai, când SAJ Neamț a angajat ambulanțieri, asistenți și îngrijitori. Singurele contestații, toate respinse, au fost din partea candidaților la posturile de șofer autosanitară.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.