Primăria Piatra-Neamț premiază elevii câștigători ai concursului NASA, cu câte 3.000 de lei

0

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a ședintei extraordinare a Consiliului Local Piatra-Neamț, programată pentru ziua de 15 aprilie, prevede încheierea unui parteneriat cu Colegiul Național ”Petru Rareș”, în vederea organizării unei festivități de premiere a echipei câștigătoare a competiției ”Space Settlement Contest”, organizată de National Space Society of America (detalii despre echipă și  despre proiect aici). În cadrul festivității, în afară de felicitări, fiecare elev din echipa CNPR (care are 11 membri și un profesor coordonator) va primi suma de 3.000 de lei.

Este un gest absolut superb, care-i va ajuta foarte mult pe copiii aceștia din punct de vedere financiar să aibă acel confort necesar pentru deplasarea la Luxemburg”, ne-a declarat profesorul Grigoruță Oniciuc, directorul Colegiului Național Petru Rareș. ”Dacă vom reuși să ajungem și în State vom vedea. Deocamdată lucrăm la pașapoarte și așteptăm punctul de vedere al organizatorilor cu privire la cazare, ar fi vorba despre 7 zile, și abia după ce vom avea ok-ul, trebuie să facem demersuri pentru obținerea vizelor și să vedem cum ne asigurăm transportul și cazarea. Deocamdată cel mai important lucru este că ne-au ajutat câțiva sponsori, voi organiza o conferință de presă, împreună cu copiii după ce ne întoarcem, să mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, pentru că au fost sensibili la dorința copiilor de a ajunge la Luxemburg și de a reprezenta atât comunitatea, cât și țara de Ziua Europei, în standul României. Mă bucur că Primăria și Consiliul Local Piatra-Neamț au apreciat că reușita copiilor este, într-adevăr, deosebită și oferă acest sprijin pentru a ne putea deplasa acolo. Eu nu pot să spun decât ”Mulțumesc!” și pot să promit că voi mai face proiecte”.

După ce echipa Colegiului Petru Rareș a obținut medalia de aur la concursul organizat de NASA, ambasadorul României la Luxemburg a trimis o scrisoare de felicitare pe adresa colegiului și totodată o invitație: ”Consider că rezultatul obținut merită recompensat și promovat,motiv pentru care am deosebita plăcere să vă transmit invitația de a prezenta proiectul respectiv, într-o formă adecvată, în cadrul standului României, pentru ziua de 9 mai, Ziua Europei. Anul acesta, Ziua Europei la Luxemburg, celebrată la 9 mai 2022, va fi prima în format fizic după evenimentul desfășurat în 2019. Ediția din acest an va avea loc, în mod excepțional, la Esch-sur-Alzette, a doua localitate ca dimensiune a Luxemburgului, care în 2022, este Capitala Culturală Europeană”.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.