”Omenie”: salvamontiști implorați să ajute un bărbat pe care nu l-a ”văzut” nimeni timp de 10 ore

1

Motto: ”Abia atunci când omul are compasiune față de toate ființele vii, se poate numi nobil” – Buddha

Acum vreo două zile, într-un mall din Botoșani a murit un bătrân, după ce s-a înecat în timp ce mânca. Nu a sărit nimeni să-l ajute, pentru că ”oamenii” erau ocupați să filmeze cum se sufocă.

Astăzi, 6 septembrie, în comuna Ceahlău, din județul Neamț, a fost găsit un bărbat într-un șanț. Era înghețat și lovit la cap. La ora 10, cineva a sunat la 112 și la fața locul s-a dus, conform procedurii, cea mai apropiată echipă de intervenție. Salvamontiștii i-au administrat oxigen bărbatului și au reușit să-i ridice temperatura corpului. L-au predat echipajului medical de pe ambulanță cu 34,5 grade. În timp ce-l asistau, pe marginea drumului, s-au adunat vecinii. O bătrânică i-a spus lui Raul Papalicef că l-a văzut pe bărbat căzut în șanț cam pe la miezul nopții. Nu și-a făcut griji. Știa că omul mai bea. Nici nu s-a gândit cât de frig e noaptea. Probabil l-au văzut și alții de dimineață, când satul a început să se agite. N-a sunat nimeni la 112 până la ora 10. Dar când a apărut mașina Salvamont Neamț, s-au adunat cu toții și i-au implorat pe salvamontiști să-l ajute, să-i facă ceva miraculos și să-l salveze. Că oameni suntem, trebuie să ajutăm!

Cristina Mircea

 

1 COMENTARIU

  1. Într-o comuna în care la biserica mare, duminica, sunt 10-15 oameni, iar la cârciumi e plin de la deschidere pana târziu în noapte, credeți că înțelege cineva porunca a 2-a? La biserică nu e lume puțină din cauza pandemiei, să ne înțelegem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.