Mugur Cozmanciuc – învins la Judecătoria Piatra-Neamț

0

Pe vremea când străbătea des drumurile patriei, cu destinația Piatra-Neamț, fostul lider al PNL Neamț, deputatul Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, a fost prins de radar, în luna mai a anului trecut, conducând cu 110km/h în afara localității Săvinești. Polițiștii l-au amendat cu 1300 de lei și i-au suspendat dreptul de a conduce, eliberându-i o dovadă înlocuitoare a permisului, valabilă 15 zile. Cum în an electoral, libertatea de mișcare este foarte importantă pentru partid, Cozmanciuc a contestat sancțiunea, păstrându-și astfel dreptul de a conduce (autovehicule) până ce instanța se pronunță.

Greu, după un an și două luni, Judecătoria Piatra-Neamț a decis:  ”Respinge, ca nefondată, plângerea contravenţională formulată de petent Cozmanciuc Corneliu-Mugurel în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ privind procesul verbal de constatare şi sancţionare contravenţională seria PNTX nr. 0261696 din data de 14.05.2020. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare”.

Faptul că va deveni pieton, odată ce hotărârea instanței rămâne definitivă, este, însă, o problemă mult mai puțin importantă ca anul trecut pentru fostul lider liberal. Între timp, Mugur Cozmanciuc a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, iar meciul care contează cu adevărat pentru el se joacă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Procurorii DNA îl acuză că, în perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă, pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” o persoană apropiată unui om de afaceri. Sorin Emanoil Ciufudean este cel care, potrivit rechizitoriului, i-ar fi dat mită lui Cozmanciuc, prin intermediul lui Vlad Marcoci, fost director la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret.

Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie, în funcţia de director general al ANAR a fost numită o altă persoană”, se arată în comunicatul DNA.

 

Imediat după apariția comunicatului, Mugur Cozmanciuc a avut o reacție pe Facebook: ”Am luat la cunoștință CU SURPRINDERE, din comunicatul de presă, că procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacău – au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Nu am săvârșit nicio infracțiune. Sunt NEVINOVAT. Nu comentez mai multe, dar vreau să reamintesc că ”această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. Mai înțeleg că abia de acum primesc șansa reală de a mă apăra”.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.