Ofițer anticorupție – la al doilea dosar penal în 3 ani, coafura rezistă

2

Ca în reclamele la fixativul imbatabil de acum câțiva ani, coafura Oanei Golodin – care este foarte mândră de calitatea ei de ofițer anticorupție la DGA Neamț – rezistă! Rezistă după un dosar penal, care i s-a întocmit acum vreo 3 ani, după un incident legat de divulgarea informațiilor de serviciu! Va rezista și acum, după ce-a fost prinsă conducând fără permis? Cunoscătorii spun că da!

”La data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 08:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat, pe strada Alexandru cel Bun, din Piatra-Neamț, un autoturism, condus de o femeie, în vârstă de 48 de ani, din București. În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, femeia în cauză avea dreptul de a conduce vehicule suspendat. Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ne-a comunicat Biroul de presă al Poliției Neamț.

Sunt necesare câteva precizări: doamna Oana Golodin a ieșit în evidență nu prin realizări profesionale, ci prin stilul ei absolut ”profesionist” de a parca pe strada Alexandru cel Bun, din Piatra-Neamț – ba pe locurile (puține) destinate persoanelor cu dizabilități, ba în porțile oamenilor, care nu mai puteau ieși cu mașinile din curte. Bine, există și voci care spun că a parcat în locuri la fel de nepotrivite, în preajma saloanelor de înfrumusețare, în timpul programului, aspectul fiind prioritatea sa numărul 1.

Precizarea cea mai importantă: Direcția Generală Anticorupție Neamț funcționează în același sediu cu Serviciul Poliției Rutiere Neamț. E lesne de înțeles că dacă un polițist rutier a suspendat permisul unui ofițer anticorupție află toată lumea și e cu ochii pe ”personaj”. Iar ”personajul” a găsit de cuviință să vină la serviciu ”la data de 27 decembrie”, după cum zice Poliția Neamț, cu mașina, deși toți polițiștii rutieri o puteau vedea direct din birou! Dovadă mai clară de tupeu decât aceasta, cu greu ar putea exista!

Aduceri aminte: În ziua de 22 iulie 2020, casa, biroul și mașina Oanei Golodin au fost percheziționate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, secondat de ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție București. Doamna era suspectată de divulgarea de informații nedestinate publicității. Dosarul stă la ”dospit” de mai bine de 3 ani, iar ”doamna” are șanse mari să beneficieze de prescrierea faptei și să se pensioneze fără să suporte vreo consecință.

Interesant este că DGA – instituția a cărei deviză este ”Integritate pentru credibilitate” – nu a avut nicio reacție nici cu 3 ani în urmă, nici acum 2 zile, deși pe site-ul oficial a publicat, la loc vizibil, un citat din Mihai Eminescu: ”Nimic nu e mai periculos pentru conștiinţa unui popor decât priveliștea corupției şi a nulității recompensate. […]. Această priveliște îi ia poporului încrederea în valoarea muncii și în siguranța înaintării prin meritˮ.

Cristina Mircea

2 COMENTARII

  1. Cum nu are realizări profesionale? Doamna are un doctorat (2019-2021) făcut în Republica Moldova (Cahul?), pentru a putea accede la funcția de…ghici! Are un tupeu fantastic! La ei in familie se merge fără permis de conducere… și fără roviniete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.