Primul pas spre performanța Asociației ”La Sălcii” – concurs girat de Federația Ecvestră Română (video)

0

Asociația Ecvestră ”La Sălcii” a reușit să ducă numele comunei Dumbrava Roșie nu doar în județele învecinate, ci până la Federația Ecvestră Română. Un ”locușor ”despre care nu știu încă toți nemțenii a devenit astăzi, 30 octombrie, scena unui concurs național de sărituri peste obstacole, în cadrul căruia copiii au demonstrat câtă încredere în sine capătă atunci când pot stăpâni un cal și-l pot duce spre performanță.

A fost un vis mai vechi. Vrem să fim în zona asta a Moldovei un locușor în care toți copiii să poată simți atmosfera concursului. Sunt copii care n-au posibilitatea să meargă la concurs la Brașov, părinții să cheltuie pentru cazare, drumuri, cai, și atunci în zona Moldovei încercăm să organizăm astfel de competiții dedicate tocmai acestor copii. Emoții am avut, inerente, ba a căzut curentul, ba internetul, ba lucruri pe care nu le-am știut și au apărut, dar nu grave. Important este că avem reprezentanți ai Federației, concursul s-a desfășurat cu girul Federației, deci putem să-i spunem național chiar dacă este pe zona noastră, de tip C și de importanță mai mică. E un pas și ăsta. Ca să participi sub egida Federației trebuie ca sportivii să plătească o taxă, dar în același timp obțin puncte și pot ocupa un loc în ierarhia națională”,  a declarat Ionuț Tofan, în tripla sa calitate – creator al ”locușorului” (un articol despre povestea ”La Sălcii” poate fi citit aici), organizator al concursului și tatăl Mariei Tofan, pentru evoluția căreia a avut, firesc, alt tip de emoții, răsplătite printr-o evoluție impecabilă, dublată de cel mai bun timp.

Un concurs de călărie nu este ușor de povestit, dar este o experiență atât de frumoasă încât imaginile și filmulețele despre ceea ce poate deveni relația om-cal pot fi relevante.

Au participat peste 100 de concurenți de la Remetea, Miercurea Ciuc, Roman, Târgu Neamț și Bacău. Cu ajutorul sponsorilor niciunul dintre ei nu a plecat fără ”o medalie, o diplomă, un cadouaș, o căniță, indiferent că a luat locul I, II sau III”, după cum a spus Ionuț Tofan, afectat de efortul depus în ultimele două săptămâni pentru organizarea competiției (de la indicatoare către locul concursului, până la mâncare, cafea, dulciuri și sucuri pentru oameni, și veterinar pentru cai) dar mulțumit de pasul făcut înainte de Asociația Ecvestră ”La Sălcii”.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here