Primarul Andrei Carabelea – dat în judecată de un șef din Direcția Patrimoniu

0

Relațiile încordate dintre diverși șefi din Primăria Piatra-Neamț și unii subalterni (amenințări, hărțuiri, pasarea responsabilității în cazul eșecurilor) s-au concretizat într-o primă acțiune în Justiție. Un șef de birou din cadrul Direcției Patrimoniu a deschis un dosar la Tribunalul Neamț, unde a chemat în judecată atât UAT Piatra-Neamț, cât și pe primar, dar și pe Irina Maria Știrbu, directorul executiv al Direcției Patrimoniu. Se impune mențiunea că, lângă funcția de director, Irina Maria Știrbu mai deține și calitatea de soție a lui Ioan Cătălin Știrbu (în legătură cu angajarea căruia primarul a sesizat DNA – detalii aici), un subiect despre care nu se mai aude nimic.

Revenind la plângerea depusă în instanță de Florin Pascu, voci (informate) din primărie susțin că omului i s-ar fi pus în cârcă lucruri de care nu este (singurul) responsabil, inclusiv eșecul transferului administrării parcărilor de la Parking către compartimentul special creat în primărie. Neoficial și șoptit, se vorbește despre amenințări cu desfacerea contractului de muncă, țipete, reproșuri și, în general, o manieră de lucru care nu poate fi ”cheia succesului” în administrație. Motive pentru care omul a clacat psihic, a fost în concediu medical și a avut nevoie de tratament de specialitate. Mai mult, Florin Pascu ar fi depus o plângere la cabinetul primarului, în care ar fi relatat că a fost jignit și amenințat, dar cumva sesizarea respectivă a avut efect de bumerang pentru că i s-a deschis tot lui o cercetare disciplinară.

Oficial, Vlad Tudor de la Serviciul de comunicare, a declarat că nu se cunosc motivele acțiunii în instanță pentru că nu a ajuns încă un exemplar la primărie. La fel de oficial a fost refuzul de a prezenta motivele cercetării disciplinare aflate în curs, argumentul fiind că procedura este în desfășurare, fază în care nu se pot face publice niciun fel de detalii.

Dincolo de speța în sine, după analizarea căreia, judecătorii vor stabili dacă Florin Pascu a fost (sau este încă) hărțuit și terorizat la locul de muncă, va fi interesant de văzut dacă demersul său va fi urmat și de alți angajați ai primăriei, care se plâng că sunt victimele unor abuzuri din partea șefilor, care au aerul că sunt ”agreați” și abilitatea de a fi suficient de ”convingători”.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.