După ce un om și-a rupt piciorul, șanțul de la Petrodava a fost semnalizat

1

În această seară (15 octombrie) șanțul de la Petrodava spre Camera de comerț era semnalizat, ba chiar partea periculoasă în care a căzut un bărbat aseară ”îngrădită”, ceea ce se putea face de la bun început.

Dar a fost nevoie să se rănească cineva (detalii aici), pentru ca firma care face lucrările să realizeze că nu e în regulă să lase o groapă în asfalt, mai ales într-o zonă pe unde circulă tot felul de oameni, inclusiv copii care pot fi neatenți sau fac un pas în spate văzând că vine vreo mașină și nimeresc în șanț.

Dincolo de incidentul în sine, este remarcabilă lipsa de reacție a primarului și a serviciului său de comunicare, cărora le-am solicitat un punct de vedere încă de astăzi la prânz. Pe lângă faptul că nu s-a obosit nimeni măcar să mimeze empatia (să-i dea un telefon bietului om sau să-i scrie pe Facebook) sau să spună două fraze că se vor lua măsuri, se va discuta cu constructorul etc, primarul Andrei Carabelea a ținut să anunțe public pietrenii că a fost ieri la Iași să se roage pentru ei. Trecem peste faptul că ieri a fost, totuși, zi lucrătoare și mai curând muncea pentru pietreni decât să se ducă la Iași, Carabelea a reușit o formulare demnă de celebra întrebare ”Ce a vrut să zică autorul?”.

Ultimul paragraf al mirobolantei postări sună mai curând a amenințare. Cum adică să clădiți ”peste tot ce are orașul mai bun și mai frumos”? Ce vreți să clădiți peste ce? Nu de alta, dar om ajunge să privim numai în sus să vedem ce ”minuni” răsar și în perioada asta a anului, când orașul e plin de șanțuri, e cam riscant!

Cristina Mircea

 

 

1 COMENTARIU

  1. Poate ar trebui sa verifice si Politia Rutiera lucrarile in carosabil si sa aplice sanctiuni:
    art.Art 105 Răspunderea contravenţională | Ordonanţă de urgenţă 195/2002:
    3. nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare, conform standardelor în vigoare, a obstacolelor sau lucrărilor aflate în zona drumului public;
    Daca Primaria Piatra Neamt e beneficiarul lucrarii de ce nu stau cei de la urbanism, cadastru, investitii , in teren, periodic sa verifice stadiul lucrarii?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.