Istoria se repetă: un bătrân de 89 de ani a căzut în același șanț de la Petrodava

2

După ce un bărbat de 55 de ani și-a rupt piciorul  în șanțul săpat între magazinul Petrodava și Camera de comerț, în ziua de 14 octombrie, astăzi, 16 octombrie, un bătrân de 89 de ani a căzut în același șanț, semnalizat între timp de firma care face lucrările.

Bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital. Acuza dureri la piciorul stâng, la genunchi, și avea excoriații”, a declarat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

După primul accident, Primăria Piatra-Neamț a avut o reacție tardivă și a solicitat ”ferm” tuturor societăților care execută lucrări pe domeniul public să respecte normele de semnalizare si protecție în perimetrele unde își desfășoară activitatea, asigurând cetățenii că ”Poliția Locală va verifica zilnic dacă aceste obligații sunt respectate”. Nu se precizează de când intră în acțiune polițiștii locali.

Pe această cale facem apel și la cetățenii orașului, pe care îi îndemnăm să ne semnalez orice situație care merită verificată. Ne puteți scrie folosind mijloacele de comunicare existente precum aplicația Piatra-Neamț CityApp, secțiunea „Construcții” sau sunând la numărul Cetățeanului, 0758 111 855. Vă mulțumim anticipat pentru implicare și ne cerem scuze pentru neplăcerile create”, se mai arată în comunicatul primăriei.

Dacă acest comunicat ar fi fost emis înainte de producerea primului accident, aproape ar fi fost rezonabil, dar după ce un om și-a rupt piciorul, într-o țară normală s-ar fi sesizat deja Inspectoratul de Stat în Construcții. Instituția având specialiști (nu simpli cetățeni care pot avea păreri greșite despre pericolele de pe străzi) și atribuții de a verifica atât semnalizarea și măsurile de protecție luate de constructor, cât și calitatea lucrărilor (săpături, compactări etc). Asta dacă nu cumva rămânem tributari legendei Meșterului Manole și mitului că nicio construcție nu se poate face fără jertfă.

Cristina Mircea

 

2 COMENTARII

  1. Pentru lucrarile nesemnalizate din tot orasul nu se sesizeaza Politia Rutiera a Municipiului Piatra Neamt pentru a sanctiona firmele potrivit Codului Rutier?

  2. Am sentimentul că suntem personaje ale unui film sinistru. Acum câteva zile o fetiță a murit lovită de o mașină, pe un drum fără trotuare și fără iluminat. Era dimineață si mergea la școală. În municipiul reședință de județ, circulăm prin întuneric pentru că sistemul inteligent cu 10 semafoare pe mp nu e gata încă. Și până ce semafoarele nu se vor aprinde nu se pot ilumina nici strazile la 7 dimineața. Oamenii care îndrăznesc să circule pe jos au că destinație sigură spitalul. Spitalul acela în care au murit arși de vii niște oameni și care a fost amendat recent de ISU.
    În rest, așteptăm cu nerăbdare să vedem în direct ce pod mai cade. Sau cine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.