Încurcatele căi ale Justiției: Cristina Păvăluță – demisă nelegal de la DGASPC

0

Abia numită consilier personal al primarului Andrei Carabelea (rol pecare se vede că l-a luat în serios, după postările de pe Facebook), Cristina Păvăluță se poate întoarce la DGASPC (instituția în care a lucrat mare parte din carieră) de îndată ce hotărârea luată astăzi, 14 octombrie, de Tribunalul Neamț va deveni definitivă.

Pe scurt, instanța a decis: ”Admite acţiunea formulată de reclamanta Păvăluţă Cristina în contradictoriu cu pârâţii Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ şi UAT Judeţul Neamţ. Anulează Dispoziţia nr.51/3.02.2022 privind încetarea raportului de serviciu al reclamantei, emisă de Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Repune părţile în situaţia anterioară emiterii Dispoziţiei nr.51/3.02.2022. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ să plătească reclamantei drepturile salariale cuvenite. Obligă pârâţii să plătească reclamantei suma de 4.760 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Neamţ, Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal”.

Evident,Consiliul Județean poate ataca hotărârea, situație în care Curtea de Apel Bacău va pronunța sentința definitivă, dar până atunci merită trecută în revistă situația Cristinei Păvăluță.

Declarată incompatibilă, pe motiv că a deținut simultan funcția de director al DGASPC și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Parking, Cristina Păvăluță s-a judecat cu Agenția Națională de Integritate, dar a pierdut definitiv procesul. Firesc era să-și piardă și funcția încă din anul 2019, de când s-a pronunțat Înalta Curte de Casație și Justiție. Însă consilierii județeni nu au fost de acord cu decizia comisiei de disciplină (care a cerut demiterea directoarei DGASPC) și astfel Cristina Păvăluță a rămas în continuare în funcție, în ciuda faptului că o instituție importantă (CJ Neamț) refuza să pună în aplicare o hotărâre a instanței supreme.

La începutul acestui an, însă, brusc și fără multe explicații, Cristina Păvăluță a fost dată afară dela DGASPC de Ionel Arsene, în aceeași perioadă în care Dan Vasile Constantin și-a pierdut funcția de consilier personal al președintelui CJ și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean.

Cel puțin aparent, dincolo de supărarea personală evidentă a lui Ionel Arsene pe cuplul Cristina Păvăluță – Dan Vasile Constantin, președintele Consiliul Județean aplicase, cu o nepermisă întârziere decizia Justiției.

Însă cum aparențele înșeală, iar diferențele dintre demiterea din funcție și încetarea raportului de serviciu sunt sensibile, Tribunalul Neamț zice că n-a fost legală dispoziția lui Ionel Arsene și decide să-i acorde doamnei Păvăluță nu doar cheltuielile de judecată, ci și salariile care i s-ar fi cuvenit. O bilă mare și neagră pentru Consiliul Județean Neamț.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.