Gheorghe Ștefan nu s-a prezentat la procesul lui Ionel Arsene

0

Gheorghe Ștefan, care a depus un denunț la DNA împotriva lui Ionel Arsene, nu s-a prezentat astăzi, 14 octombrie, la Curtea de Apel Brașov, unde trebuia să fie audiat ca martor. În aceste condiții, instanța l-a audiat doar pe Adrian Porumboiu (care a declarat în repetate rânduri că nu știe ce bani i-a dat Ștefan lui Arsene) și a stabilit un nou termen pentru ziua de 11 noiembrie ”în vederea continuării cercetării judecătorești”.

Condamnat inițial la 8 ani și 4 luni de închisoare, Ionel Arsene a obținut strămutarea cauzei la Curtea de Apel Brașov și a cerut reaudirea mai multor martori ca probe în apărare.

Declarația lui Gheorghe Ștefan ar fi fost importantă pentru cursul procesului, el fiind cel care a susținut că, în anul 2013, i-a dat 100.000 de euro lui Ionel Arsene pentru a interveni la conducerea Agenției Naționale de Integritate și a obține eticheta de ”incompatibil” pentru Culiță Tărâță, care conducea atunci CJ Neamț. Tot Gheorghe Ștefan a declarat că i-a mai dat 15.000 de euro lui Arsene, cu scopul de a-l plăti pe redactorul șef de la  acea vreme al unui ziar central pentru a scrie articole denigratoare despre Culiță Tărâță. Faptul că acum, pe ultima sută de metri a procesului la capătul căruia trebuie să se pronunțe sentința definitivă, Gheorghe Ștefan nu s-a prezentat să-și susțină acuzațiile poate fi interpretat ca o mână de ajutor întinsă lui Ionel Arsene. Cu cât se lungește procesul, cu atât șansele de a beneficia de prescripție cresc.

Revenind la termenul de astăzi, nefiind încă motivată încheierea de ședință, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov nu știa dacă Gheorghe Ștefan a fost citat pentru ședința din 11 noiembrie,dar cel mai probabil el a fost chemat, din  nou, în fața instanței. În cauză mai trebuie reaudiați Iulian Jugan, actual subprefect de Neamț, fost secretar de stat în Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, Vasile Panaite, fost prefect de Neamț,și Ion Careja cel care, în calitatea de director al Construcții Hidrotehnice SA Iași, a susținut că Ionel Arsene i-ar fi cerut un comision de 5% din suma de 60 de milioane de lei, în schimbul intervenție sale pe lângă șefii Administrației Naționale Apele Române pentru a-i determina să finanțeze contractele dintre Construcții Hidrotehnice și administrațiile bazinale. În 2015, când s-au petrecut faptele, Hidroconstrucții Iași avea două lucrări în judeţul Neamţ: una la Pildeşti, pe râul Moldova, care avea legătură cu aprovizionarea cu apă a municipiului Roman, și cealaltă la Gâdinţi, pe râul Siret.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.