Comercianții din Cheile Bicazului – somați să-și demoleze chioșcurile

0

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a trimis notificări tuturor comercianților care au chioșcuri în Cheile Bicazului și le-a dat termen 60 de zile să mute sau să demoleze ”amplasamentele provizorii” și să elibereze zona.

”DRDP Brașov are în derulare întocmirea unui proiect tehnic pentru realizarea unor lucrări  de intervenții în zona DN 12 C, pe sectorul de drum de la km 4+950 la km 32+000, Gheorgheni-Lacul Roșu- limită județ Neamț astfel încât este necesară efectuarea de măsurători ample pe toată zona drumului național și se impune eliberarea terenului de toate construcțiile existente”, se arată în document. ”Deținătorii cu orice titlu ai panourilor publicitare, ai construcțiilor, ai căilor de acces, ai utilităților de orice fel sau ai instalațiilor acceptate prin acordul prealabil și autorizația de amplasare și/sau acces în zona drumului public, emise de administratorul drumului, sunt obligați ca în termen de 60 de zile de la primirea înștiințării să execute, pe cheltuiala lor și fără nicio despăgubire din partea administratorului drumului, demolarea, mutarea sau modificarea acestora, în condițiile în care acest lucru este impus de construirea, modernizarea, modificarea, întreținerea sau exploatarea drumului public pre cum și de asigurarea condițiilor pentru siguranța circulației”.

Pe pagina a doua a adresei se face referire la ”evenimentulce a avut loc în data de 10.08.2020 în urma căruia un bărbat a fost lovit de o piatră desprinsă”. Bărbatul respectiv a fost operat, dar încă face tratament pentru recuperare (texte aici, aici și aici).

Acum rămâne de văzut dacă notificarea va avea efect asupra comercianților care au refuzat cu îndârjire să se mute ori de câte ori li s-a cerut acest lucru până acum. Și cum vor reacționa autoritățile dacă se vor izbi de un (previzibil) refuz.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.