Tânăr rănit grav de o bucată de stâncă, în Cheile Bicazului

1

S-a întâmplat din nou: astăzi, 10 august, o bucată de stâncă desprinsă din Cheile Bicazului a căzut în capul unui bărbat, care se oprise la tarabele din zonă. Omul a fost rănit grav, iar soția sa a sunat, impacientată, la 112 să cheme o ambulanță. N-a prea reușit să se facă înțeleasă, operatorul de la capătul firului întrebând-o, repetat, dacă se poate ajunge la rănit, deși femeia a spus clar că este pe drumul național, lângă tarabe. A urmat un alt apel din partea unui bărbat care a asistat la scenă, s-a enervat și aproape s-a răstit la operatorul căruia i-a repetat și el că nu e problemă de localizare, ci de timp. Localizarea era clară: drumul național, kilometrul 31.

Spre rănit au plecat o ambulanță de la Bicaz și una de la Piatra-Neamț, înainte de a se lămuri operatorul dacă omul a căzut de pe o stâncă sau stânca peste om. Firesc, cea de la Bicaz, a ajuns prima și medicul a constatat că bărbatul a suferit un traumatism cranian sever, cu fractură de craniu și hemoragie masivă. A urmat o altă bâlbăială cu chemarea unui elicopter SMURD, care până la urmă n-a venit, așa că pacientul, care are 34 de ani, și este din județul Iași, a fost dus la spital cu ambulanța.

Întâmplarea a readus pe tapet problema tarabelor pe care nimeni nu vrea să le mute din zona periculoasă. Polițiștii, care spun că au deschis 30 de dosare penale în cauză (detalii aici), au trimis adresă către Administrația Parcului Național Cheile Bicazului-Hășmaș și au întrebat ce specii și ce habitate pun în pericol tarabele. Homo sapiens e destul ca răspuns, oare?

Cristina Mircea

N.B. Un articol despre un norocos din Piatra-Neamț, care a scăpat doar cu o sperietură, poate fi citit aici.

1 COMENTARIU

  1. Problema acestui urias cu picioare de lut o reprezinta factorul uman si pregatirea lui profesionala. Inca din vechime exista o vorba romaneasca ce caracterizeaza unele actiuni cu apelativul pompieristic adica conform dexului cava facut in graba ,superficial dar numaidecat pompos si bombastic.
    Incercarea unora de a creste profesionalismul celor din breasla nascuta in Dealul Spirii se pare ca nu are nici un rezultat cu toate masinile frumos vopsite pline de girofare si eterna apa si spuma. Am gasit pe un alt ziar un comunicat ucigator intre entitatea mama a pompierilor (masina cu apa ) si elicopterul de salvare . Cititi si va cruciti : ACTUALIZARE (ora 17:15) – Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pentru aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pentru a prelua și transporta un bărbat de 34 de ani (de la evenimentul din Bicaz Chei) la un spital din municipiul Iași. E NOAPTEA MINTII LA ISU !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.