DSVSA Neamț are doi directori, dr. Sorin Ulea repus pe funcție de instanță

0

Debarcat din fruntea Direcției Sanitare Veterinare Neamț, pe motiv că nu deține certificat ORNISS (deși instituția nu gestionează informații clasificate), dr. Sorin Ulea a acționat în instanță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și astăzi, 1 septembrie, a fost repus pe funcție prin decizia instanței. Între timp, dr. Ovidiu Boșteanu (care nu deține nici el certificat ORNISS) a fost numit la conducerea DSVSA Neamț. Se cheamă că astăzi, instituția are doi directori.

Instanța a stabilit că astăzi, acum, eu sunt director. Eu nu mă pot băga peste dr. Boșteanu. Mă duc să-l anunț frumos,onorabil, cât se poate de cuminte, îi pun în vedere decizia instanței, anunț Autoritatea Națională și aștept să vedem ce se întâmplă”, a declarat dr. Sorin Ulea.

Prin acțiunea judecătorească, dr. Ulea a solicitat suspendarea notificării de preaviz și a ordinului prin care a fost numit șef de serviciu, la Tribunalul Neamț, și a obținut suspendarea ordinului, deci trebuie repus pe funcția de director imediat, pentru că decizia este executorie.

Admite cererea de suspendare executare acte administrative, formulată de reclamantul ULEA SORIN în contradictoriu cu pârâta AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR, PRIN PREŞEDINTE SECRETAR DE STAT. Suspendă executarea Notificării de preaviz nr. 26525/18.07.2022 şi a Ordinului nr. 1070/11.08.2022, emise de instituţia pârâtă, până la pronunţarea instanţei de fond învestită cu anularea acestor acte. Admite cererea accesorie formulată de către reclamant şi, în consecinţă, obligă pe pârâtă la plata către reclamant a sumei de 4.100 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie de drept. Cu drept de recurs la Curtea de Apel Bacău în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Neamţ, Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată, azi, 01.09.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă”, a decis instanța.

Desigur ANSVSA poate ataca decizia Tribunalului Neamț, dar până la soluționarea definitivă a dosarului dr. Ulea este director. Mai departe, rămâne de văzut ce va hotărî Curtea de Apel Bacău.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.