Un șef din Primăria Piatra-Neamț are două contracte de închiriere cu…primăria

1

Constantin Vlăduț Postolică, șef Serviciu GIS IT în Primăria Piatra-Neamț, este unul dintre funcționarii publici în jurul căruia plutește un parfum de incompatibilitate. Conform propriei declarații de interese, dl. Postolică a încheiat două contracte de închiriere cu primăria, dar acest aspect nu a atras atenția nimănui ani de zile, până la recentul control al Camerei de  conturi.

Așadar, dincolo de calitatea sa de inspector la  primărie, Constantin Vlăduț Postolică avea, în 2020, calitatea de administrator al SC Logo Construct SRL  (unde deținea 100% din părțile sociale) și de administrator al SC Tupomar Vega SRL, firma care are una din cele 3 cafenele din parcul central. Declarația de interese aferentă anului 2021 are modificări: dl. Postolică a devenit șef de serviciu și nu a mai menționat calitatea de administrator, ci doar de asociat la cele două firme. În schimb, a precizat că SC Tupomar Vega are două contracte de închiriere încheiate în aceeași zi (15.01.2019) cu Primăria Piatra-Neamț, pe o perioadă de 5 ani. Camera de conturi a precizat în raportul de control că acesta este unul din cele 4 cazuri de incompatibilitate din Primăria Piatra-Neamț (despre cazul șefei de la Direcția Patrimoniu puteți citi aici).Revenind la Constantin Vlăduț Postolică, în niciuna din declarațiile de avere din ultimii 3 ani, el nu menționează alte venituri în afara salariului, deși Tupomar Vega figurează cu un profit net de peste 175.000 de lei în anul 2021.

În declarația de avere datată 2022, șeful Serviciului GIS IT a precizat că deține 3 terenuri (2110 mp, 8050 mp și 2500 mp) toate moștenite, un apartament de 77 mp împreună cu soția (el are cota de 50%) și un alt apartament donat, de 88 mp, din care deține 50%. La rubrica ”bunuri mobile” figurează un autoturism Skoda fabricat în 2007 (moștenire), și un autovehicul Toyota din 2008, cumpărat. Capitolul ”venituri” nu include decât salariul de 83.000 de lei de la primărie. Doar cine are curiozitatea să parcurgă și declarația de interese și știe ale cui sunt cafenelele din parc, are imaginea unui funcționar public care știe exact cum să gestioneze informațiile și cum să valorifice oportunitățile.

Cristina Mircea

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.