Consilierul județean Florin Hopșa a câștigat mai mult din jocuri de noroc, decât de la RAR și Uber

0

Declarațiile de avere ale consilierului județean Florin Adrian Hopșa, fost director al RAR Neamț, au fost analizate de Agenția Națională de Integritate, care a constatat venituri nedeclarate de 108.798 de lei. Banii ar proveni din jocuri de noroc, iar ANI a sesizat Parchetul General.

”Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către HOPȘA ADRIAN FLORIN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc și dobânzi în valoare de 108.798 lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

În cea mai recentă declarație de avere postată pe site-ul Consiliului Județean Neamț, Florin Hopșa a menționat un apartament de 50 mp în Iași, din care deține 50%, 3 autoturisme și o remorcă, și venituri de 64.746 lei de la RAR, plus 13.140 de lei indemnizația de consilier județean. În total, mai puțin decât zice ANI că a câștigat la jocurile de noroc. În declarația de interese, Florin Hopșa precizează că este asociat la Uber Nord Est SRL Iași, firmă înființată în 2019, care figurează cu profit. În declarația de avere nu este, însă, niciun venit de la Uber. Noroc de… jocurile de noroc!

Cristina Mircea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.