Video: Biserica de la Tărcuța a fost salvată, anexele au ars din cauza unor baterii

0

Biserica din ansamblul Mănăstirii Tărcuța a scăpat din incendiul care a mistuit mare parte din anexe, în această după-amiază (19 iulie): chilii, casa praznicală, magazii, gater. Un bărbat care se afla în pelerinaj la mănăstire a sunat la 112 și a anunțat incendiul.

”La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la anexele din ansamblul mănăstiresc, cu posibilitatea propagării la biserică și la fondul forestier. O femeie de 45 de ani a suferit ușoare arsuri la nivelul feței și membrelor superioare. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital. Misiunea a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile (lemn, mase plastice și bunurile din încăperi) și inflamabile (uleiuri și carburanți). De asemenea au fost evacuate o parte din bunurile din interiorul casei praznicale. Cel mai important este faptul că biserica a fost salvată de la incendiu, fiind afectată doar fațada acoperită cu lambriu din PVC. Alimentarea autospecialelor a fost făcută dintr-un pârâu, la o distanță de aproximativ 2 km”, a precizat lt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Pentru stingerea incendiuluiau acționat 6 echipaje de pompieri, SVSU Tarcău (2 buldoexcavatoare și 2 motopompe), SVSU Bicaz (o autospecială de stingere), SVSU Ghimeș – Făget din județul Bacău (o autospecială de stingere) și personal de la Ocolul Silvic Brateș. De asemenea, la intervenție a fost și o ambulanță SMURD.

Prefectul de Neamț, care a fost și el la locul incendiului,  a declarat că focul a izbucnit de la un triciclu electric, adăpostit într-un șopron. Se pare că bateriile s-au aprins. Pompierii încă n-au dat informații despre cauza incendiului.

Cristina Mircea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.