Povestea Rugby Club Venus RIFIL – publicată în numărul aniversar al revistei 100% SPORT

0

Activitatea ”Mâtzelor Negre” continuă și în vacanța de vară. Tânăra echipă pietreană de rugby feminin continuă seria competițiilor și evenimentelor ce se desfățoară în țară, participând în ultima perioadă la concursuri organizate în București, Suceava și Sighișoara. Fetele au revenit acasă cu trofeele competițiilor, iar la sfârșitul lunii iunie, Mâțele Negre au participant și la cantonamentul anual de la malul Mării Negre, în stațiunea Eforie Sud.

În cantonament au mers mâțele mari, programul fiind destul de complex, iar rezultatele s-au văzut la București, la ”Trofeul Ștefan cel Mare și Sfânt”, unde au obținut primul loc. Urmează și alte competiții. Sperăm să ajungem la Brașov, Timișoara și Suceava. Sunt mândru de ele, mai ales că 2 fete au obținut și note foarte bune la testarea națională. Poate cel mai interesant pentru ele a fost prezența la meciul internațional de rugby de pe arena Arcul de Triumf, partida de pregătire disputată între echipa națională a României și cea a Italiei. Au avut ocazia să vadă un meci internațional organizat la noi, după 18 ani, și mai ales atmosfera de pe stadion la o astfel de competiție. Mai mult, au avut ocazia să vorbească cu Stejarii. Este vorba despre Florin Surugiu, Florin Vlaicu și căpitanul Mihai Macovei, care au venit și au vorbit cu ele, la fel și președintele Federației Române de Rugby, Florin Petrache. Au fost impresionate și a fost o onoare pentru noi”, a precizat prof. Eusebiu Popa, președinte Rugby Club Venus și antrenorul #matzelornegre.

De remarcat este faptul că, atât echipa, cât și antrenorul Eusebiu Popa au primit în luna iunie titulatura de ”Clubul săptămânii”, pe pagina Federației Române de Rugby, povestea lor fiind publicată și în numărul aniversar al revistei 100% SPORT. Lotul actual al Rugby Club Venus RIFIL Piatra-Neamţ este format din Paula Ciorobâtcă (căpitan), Karina Lămătic (vicecăpitan), Izabela Barna – 5 ani de rugby, Maria Fulga, Alexandrina Bordos, Alexandra Popa, Amalia Buftea, Iris Adămoae, Karina Pașcu, Adelina Turică, dar și #micutzelemâțenegre: Ayana Pascal, Sofia Pais, Denisa Pais, Andreea Pais, Miruna Pais și Larisa Pais. În continuare, antrenamentele se desfășoară pe terenul de sport de la Bodești, dar și la Pângărați. Anul acesta, ”Mâțele Negre” au împlinit 26 ani pe 1 iunie, iar clubul Rugby Venus RIFIL va înregistra pe data de 15 noiembrie 31 de ani de la înființare. Această performanță nu ar fi fost atinsă fără aportul sponsorilor: RIFIL, Dinamic 92, Temad România, TCE 3 Brazi, Vitamin Aqua, Acerbis Sport, Conpastru, Servascom, Promotop Iași, Farmacia Yucca și primăriile comunelor Bodești și Pângărați.

Background:

Înființat în 1991 cu grupe de băieți, de numele clubului Rugby Club Venus Rifil Piatra Neamț se leagă apariția rugbyului feminin în România, mai exact în 1996, când profesorul Eusebiu Popa avea să pună bazele primei echipe de fete.  Un proiect de succes care a adunat de-a lungul timpului numeroase medalii și recunoaștere națională și internațională, dar mai ales a dat echipei de rugby  a României, o parte dintre sportivele crescute și formate aici, precum Irina Hîrjete, Loredana Juncanariu, Georgiana Ciocârtău (Gabor) și mai nou, Diana Mândrilaș – echipa națională de junioare U18.  Clubul are două titluri de campioană națională senioare 2005 și 2006, și două de vicecampioană în 2007 și 2008 și un loc 3 la junioare în 2013. În cei aproape 31 de ani de activitate a avut mai multe denumiri, Club Rugby Venus sau, mai recent Mâtzele Negre, un adevărat brand autohton.  În prezent, clubul este centrat exclusiv pe rugby feminin, cu grupe la U14 și mai nou, U6 și U8.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here