COMES pe piața din Franța: contract de 22,7 milioane euro cu un lider mondial

0

După căderea pieței din Rusia (determinată de conflictul cu Ucraina) COMES s-a reorientat și a reușit semnarea unui contract foarte important cu un lider mondial în industria de țiței și gaze din Franța. Contractul  (în valoare de 22,7 milioane euro) se va derula pe o perioadă de 2 ani, timp în care COMES are garantate producția, livrările și, implicit, încasările. Utilajele care urmează să fie produse sunt schimbătoare de căldura, fascicule tubulare, vase sub presiune, coloane cu interioare de proces, de complexitate ridicată, unele  cu greutăți între 50 și 200 tone și lungimi de până la 50 de metri.

Clientul COMES este unul dintre cei mai importanți contractori mondiali din industria țitei și gaze, iar exigențele sale sunt pe  măsura renumelui. Obiectul contractului implică proiectarea, aprovizionarea cu materiale de înaltă calitate, fabricarea, testarea și livrarea acestor echipamente către client. Cartea de vizită a companiei COMES, care a fost atuul principal la încheierea contractului, este deja recunoscută internațional: calitatea și flexibilitatea în fabricație, respectarea termenelor de livrare, specialiști de marcă în sudură, certificări internaționale. Prin acest contract, COMES are asigurată nu doar producția, implicit siguranța locului de muncă pentru angajați, ci și stabilitatea financiară pentru următorii 2 ani. Până va începe producția pentru noul contract, COMES are în execuție  utilaje pentru Germania, Franța, Belgia, Danemarca, Suedia, Egipt, Israel și pentru cele trei rafinării interne: OMV, Petromidia și Petrotel. Întreaga capacitate de producție pentru acest an este acoperită și sunt deja semnate contracte importante pentru anul viitor”, a declarat Anton Ioan Măzărianu, directorul general al COMES.

Majoritatea echipamentelor care vor fi produse în baza contractului încheiat cu  noul beneficiar din Franța vor fi executate în noua hală de producţie, care va fi gata până la sfârșitul anului. COMES a investit 4 milioane de euro pentru extinderea halei de producţie nr. 3, pe o suprafaţă de încă 2.500 mp, optimă pentru fabricarea de echipamente metalice complexe de până la 200 de tone. Hala nouă va fi dotată complet cu echipamente moderne de debitat şi sudat confecţii metalice.

  • Noua hală înseamnă noi locuri de muncă

COMES – lider naţional în domeniul ”tiței si gaze”, producător pe piaţa de utilaje tehnologice sub presiune pentru industria de petrol şi gaze, industria chimică/petrochimică, energetică şi nucleară – are deja 210 salariaţi, dar mai este nevoie de încă 60 – 80 de persoane pentru noua hala industriala si pentru noul contract. În general, este nevoie de sudori, lăcătuşi mecanici, prelucrători prin așchiere, vopsitori , ingineri mecanici şi ingineri sudori. Pachetul salarial motivant este completat de alte beneficii: tichete de masă şi tichete cadou, bonusuri pentru performanţă, training, posibilitate de calificare la locul de muncă, certificări în domeniu, transport spre locul de muncă și retur, prime de Paşte, Crăciun, ziua de naştere, dar şi participare la evenimente. Orice persoană calificată sau care-și dorește calificarea în meseriile menţionate are acum o oportunitate de angajare, ceea ce este o șansă, având în vedere că piaţa muncii din judeţ nu este prea ofertantă în acest moment. Este foarte important ca oamenii care caută un loc de muncă să știe că, la COMES, vor găsi stabilitate pe termen lung şi cele mai bune salarii de pe piaţă.

Ascensiunea COMES – companie care inițial era doar un atelier în care se debita mecanică fină și a devenit un producător de utilaje agabaritice, care exportă către grupuri de rafinării de pe 4 continente – demonstrează că se poate obține recunoaștere internațională, cu oameni de calitate. Iar COMES are nevoie, în continuare, de oameni de calitate, care să exceleze în producția pentru trei ramuri industrale: rafinării, combinate chimice şi petrochimice şi companii de gaze naturale, fie interne, fie externe. Necesităţile clienţilor din aceste trei sectoare industriale reprezintă echipamente sub presiune cu greutăţi de până la 200 de tone. COMES execută integral orice echipament solicitat de către client, indiferent de lungime, indiferent de tonaj, indiferent de diametru şi-și va ocupa locul pe o piaţă unde există cerere.

În condiţiile stagnării comenzilor de pe piaţa internă, COMES a dezvoltat atât categorii noi de produse, de tip packing integrat, construcţii tip skid, cât şi noi pieţe de export din Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Firma livrează, începând de anul trecut, în rafinăriile NIS Pancevo şi Novi Sad şi în combinatele petrochimice din Serbia (HIP Petrochemija), către grupul PKN Orlen din Polonia, dar şi către contractori generali EPC(Germania, Franţa, Italia, Belgia), care au operaţiuni în site-uri din Turcia sau Olanda.

Cea mai mare parte din export merge pe piaţa europeană formată, în general, de utilizatori finali, rafinării sau combinate chimice din Germania, Franţa, Italia, Austria, Elveţia, Olanda, Finlanda, Belgia, Serbia etc. O altă parte a vânzărilor de pe piaţa externă mege către clienţi din Orientul Mijlociu şi Africa, respectiv Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Nigeria sau Egipt.

Produsele COMES sunt promovate anual la târguri din Germania, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, costul participării la un astfel de eveniment fiind cuprins, în medie, între 15.000 şi 20.000 de euro. Specialiștii COMES se deplasează, lunar, în ţările cu care are încheiate parteneriate de afaceri, în vederea întreţinerii portofoliului de clienţi.

Pe plan intern, COMES produce utilaje pentru cele patru rafinării din România – Petromidia Constanţa, Petrotel Lukoil Ploieşti, OMV Petrobrazi şi Vega Ploieşti – dar și pentru combinatele chimice Azomureş Târgu Mureş, Chimcomplex Borzeşti şi Sinteza Oradea. De asemenea, COMES deservește și industria de gaze naturale (Romgaz, Transgaz şi Inspet) fiind furnizorul numărul 1 pentru rafinăriiile, combinatele chimice şi industria de gaze naturale din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.