Abia reabilitat, podul de la Luțca s-a rupt sub un TIR

1

Deschis circulației rutiere în noiembrie 2021, după ce a fost reabilitat, podul de la Luțca s-a rupt, astăzi, 9 iunie, sub greutatea unui TIR și a unei autoutilitare.

”Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone, dispusă după o anumită schemă de încărcare, dar, analizând practic, niciodată nu se va putea găsi pe el o asemenea încărcătură. Măsurătorile, realizate sub acțiunea sarcinilor statice și dinamice, au dus la concluzia că podul și structura consolidată în ansamblu, prin folosirea fibrelor de carbon și a materialelor speciale, au avut un comportament normal și acest obiectiv reabilitat de către Consiliul Județean Neamț poate fi folosit în condiții de siguranță.

Primăvara trecută podul a intrat în reparații capitale, pentru că nu a fost modernizat niciodată de când a fost construit, adică de mai bine de 50 de ani, și nu mai prezenta siguranță în exploatare. Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic!”, declara Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, la momentul deschiderii circulației.

Acum, podul a făcut o primă victimă – șoferul TIR-ului, care a fost scos din cabină și este rănit. Vom reveni cu detalii depre ”România lucrului bine făcut” și, desigur, despre ”Fapte, nu vorbe!”.

Cristina Mircea

1 COMENTARIU

  1. S au rupt la incercarea lor cu 340t. Sunt martori care spun ca a troznit podul din toate încheieturile de s au speriat toți cei prezenți. Criminali cu acte in regulă, șpagă merge si prostul trece!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.