Fostul șef al Poliției Roman a câștigat concursul pentru adjunct al IPJ Bacău

0

Comisarul șef Dragoș Bălău a devenit titular al funcției de adjunct al șefului IPJ Bacău, după ce-a obținut cea mai mare notă la concurs, la o diferență remarcabilă față de următorul candidat.

Absolvent al Academiei de Poliție, Dragoș Bălău a activat toată cariera în județul Neamț, cu excepția unei perioade de 6 luni, la început, când a lucrat la Pașcani. Din 2005, până în 2021, el a condus Poliția Roman, într-un mod responsabil, serios și fără compromisuri, care a atras antipatii din partea unor reprezentanți ai lumii politice. Probabil din acest motiv nu a fost agreat pentru funcția de adjunct al IPJ Neamț, deși experiența l-ar fi recomandat.

În martie 2021, după ce conducerea Poliției Bacău a fost demisă pentru intervenția lamentabilă în cazul dublei crime de la Onești, comisarul șef Dragoș Bălău a fost împuternicit pe funcția de adjunct al inspectorului șef de la IPJ Bacău. I-ar fi fost mult mai ușor la Neamț, unde cunoștea deja situația infracțională din zona Roman, dar la vremea aceea unul dintre ”prietenii” lui vechi încă avea o funcție importantă și o influență care nu permitea alinierea favorabilă a planetelor.

După mai bine de un an de împuternicire și un concurs ratat, la care au fost picați toți candidații, comisarul șef Dragoș Bălău a obținut nota 8,97 la al doilea concurs, care i-a adus funcția. Și în timp ce IPJ Bacău își consolidează echipa de conducere (împuternicirile nu sunt formula ideală de menagement niciunde), la Neamț încă nu se știe cine va conduce inspectoratul peste două zile, când expiră împuternicirea comisarului șef Mihai Osoianu.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.