Azi e și ziua lui, dar e ”invizibil” pentru instituții

0

Motto: ”Nu există o revelație mai profundă a sufletului unei societăți decât felul în care își tratează copiii” – Nelson Mandela

Desculț, probabil flămând, umblă calculat printre mașinile din intersecție, având grijă să nu se îndepărteze de dunga albă (zona lui de siguranță) decât dacă vreun șofer schițează gestul de a-i oferi un leu sau vreun sendviș uitat pe banchetă. Este trist și obișnuit să fie înjurat și alungat. Nici nu contează ce părinți are, cine-l trimite la cerșit și de ce-și petrece copilăria într-o intersecție periculoasă. Contează că în țara asta avem instituții, avem asistenți sociali, avem DGASPC. Și nimeni nu ia nicio măsură pentru a ocroti un copil, care-și riscă viața în intersecția de la Căciulești.

Acesta este un prim aspect și cel mai important. Al doilea este legat de imaginea unui județ turistic. Nu e o notă bună nici pentru autoritățile locale din Girov, nici pentru cele județene prezența cerșetorilor într-o intersecție intens circulată (copilul nu e singurul care aleargă de la o mașină la alta cu mâna întinsă). Dar revenind la copil, dacă tot a fost ”invizibil” pentru instituții până acum, poate măcar de acum încolo se ocupă cineva de soarta lui. Nu azi, desigur, pentru că azi nu se lucrează. Lumea sărbătorește Ziua Internațională a Copilului!

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.