Asistentele și ambulanțierii angajați cu șpagă la Târgu Neamț – reținuți și duși la arestare

0

Până să se hotărască Ministerul Sănătății ce face cu angajații pe șpagă la Substația Târgu Neamț a Serviciului de Ambulanță Neamț, procurorii DNA Bacău au rezolvat problema pericolului pentru sănătatea oamenilor: i-au reținut pe toți cei 8 indivizi, care n-au știut mai nimic la examen, dar au avut câte 6.000 de euro ca să-și plătească angajarea.

Este vorba despre Cristina Dogariu, Aurel Lupu, Ilie Butnariu, Magdalena Epanu, Petru Mihăilă, Iuliana Ciobanu, Ion Răzvan Iftime și Alin-Bogdan Balan, toți acuzați de dare de mită.
În perioada 2-10 mai 2022, cele opt persoane ar fi acceptat și ulterior ar fi remis managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul inculpatei Preda Elena, suma de 6.000 euro/persoană (în total 48.000 euro) pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, în instituția mai sus menționată. Din banii menționați mai sus, la data de 18 mai 2022, inculpata Preda Elena ar fi remis 40.000 de euro inculpatului Morenciu Dan Dorin și 8.000 de euro inculpatei Rozoschi Maria Luminița (la vremea respectivă fiind însărcinată cu organizarea examenului amintit mai sus).
La data de 27 mai 2022, toți inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile
”, se arată în comunicatul DNA.

Despre cât de pregătiți erau candidații și cum a ”muncit” asistenta șefă Luminița Rozonschi să le completeze răspunsurile la întrebările de la examen, puteți citi aici.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.