Cu 110.000 de lei, primarul de Țibucani a amenajat un cabinet medical în fostul cămin cultural

1

Aproape jumătate din clădirea fostului cămin cultural din Țibucani, nefolosită de 16 ani, pentru că nu se mai făceau nunți acolo, a fost transformată în cabinet medical, după ce primăria a investit 110.000 de lei din bugetul local. Lucrările s-au făcut în regim de urgență, pentru că administrația locală își dorea să rezolve problema asistenței medicale, în condițiile în care unul dintre medicii din comună este cercetat penal și i s-a interzis să profeseze.

Oricum aveam de gând să fac ceva cu acea clădire, dar dacă s-a ivit problema asta cu doctorița, am început lucrările repede, să pot da drumul la cabinet. I-am spus constructorului să facă un deviz și pentru restul imobilului, să vedem cât ar costa. Deocamdată, mă bucur că avem încă un medic, doamna Didina Condurache, pe care a convins-o domnul prefect să vină la Țibucani. Lucrează cu asistenta doctoriție Alungulesei, al cărei cabinet este închis până se rezolvă problema cu dosarul penal”, a declarat Ioan Narcis Rusu, primarul de Țibucani.

În comună funcționează și un alt cabinet medical, unde lucrează dr. Ioan Sârbu (un text despre situația asistenței medicale după începerea anchetei privind vaccinările fictive poate fi citit aici).

Adrian Niță, care a participat la inaugurarea cabinetului, a precizat la rândul său: ”Doamna doctor Didina Condurache a răspuns promt rugăminții mele de a da o mâna de ajutor comunității de aici. Doamna doctor a fost repartizată ca medic  în județul Neamț din 1982, de când a absolvit facultatea, iar în 2017 s-a pensionat. S-a mutat în Lisabona, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Portugaliei, unde a stat cu copiii și nepoții și o perioadă a profesat și ca medic. Nu îmi venea să cred când mi-a povestit că a renunțat la tot farmecul portughez și a venit la Țibucani, pentru a se îngriji de oamenii acestei comunități. Nu am cuvinte să îi mulțumesc pentru decizia pe care a luat-o și sunt convins că pentru faptele bune pe care le va face, salvând sau ameliorând durerea oamenilor Dumnezeu o va răsplăti!”.

Cristina  Mircea

1 COMENTARIU

  1. Doamna doctor care „este cercetată” penal suferă o foarte mare nedreptate.
    Bunul Dumnezeu va face dreptate într-o formă sau alta și îi va face dreptate.
    Mulți și-au vândut sufletul ca toate acestea să i se întâmple, și dreptatea nu e de partea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.