CMI Urban – ultimul cosit în Piatra-Neamț, înainte de comasarea cu Salubritas

0

De astăzi, 2 mai, CMI Urban a început cosirea spațiilor verzi din Piatra-Neamț, cu două echipe a câte 15 lucrători, care folosesc tractorașe de tuns iarba și trimmere pentru gazon. Este ultimul sezon în care Urban se ocupă cu întreținerea spațiilor verzi, pentru că în toamnă societatea consiliului local va fi absorbită de Salubritas.

Urban și Salubritas sunt responsabile de curățenia domeniului public, una pe spații verzi, alta pe trotuare, străzi și alte locuri. Până acum cei de la Salubritas veneau și dădea gunoiul pe spațiul verde sau bătea vântul și lua o hârtie de pe trotuar și-o ducea pe spațiul, iar angajatul de la Salubritas zicea că nu e treaba lui să o strângă, e treaba Urban. De asta am zis că trebuie comasarea lor. Sunt prea multe societăți ale Consiliului Local Piatra-Neamț, care s-au făcut cum s-au făcut. Și cu toții ne dorim să comasăm o parte din ele. Urbanul va fi absorbit de Salubritas și vor funcționa ca o societate cu două compartimente. Legat de cositul ăsta care știm că, an de an, creează probleme și disconfort dacă nu se face la timp, primăvara aceasta vom începe după Paști”, declara, acum două săptămâni, viceprimarul Marius Irimia.

Conform graficului, care poate fi modificat în funcție de condițiile meteo, în prima etapă vor fi cosite spațiile verzi din cartierul Precista și zona centrală a orașului (7-8 zile lucrătoare), vor urma cartierele Dărmănești și Mărăței cu zona 1 Mai (10-12 zile lucrătoare) și în ultima etapă, cartierul Speranța și zona Văleni (2 zile lucrătoare).

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.