Un veteran, care a împlinit astăzi 100 de ani, l-a invitat pe prefect să-l viziteze și la anul

0

Ioan Zaharia, din Ghindăoani, a fost vizitat astăzi de Adrian Niță, prefectul de Neamț, care a ținut să-l felicite cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 100 de ani. La fel ca și ceilalți 142 de veterani din tot județul Neamț, și domnul Zaharia a primit o diplomă din partea Ministerului Apărării Naționale, în semn de prețurire și recunoștință.

În discuția cu domnul Zaharia cel mai mult m-a impresionat că am regăsit povestirile bunicilor mei, care au fost și ei pe front”, a declarat prefectul Adrian Niță. ”Veteranii au aceeași emoție când povestesc și parcă se simte că au fost chinuiți, săracii, de vremurile alea, dar în același timp vor să evoce războiul. Încă au mândria că au luptat pentru țară. Domnul Zaharia a avut soția care-l aștepta, a fost cumva o poveste în plus. Era îngrijit bine, avea o stare pozitivă, făcea și glume legate de vârstă, a spus că ne așteaptă și la anul. Din nefericire, chiar zilele trecute un veteran de război a decedat și au rămas 143 în tot județul, majoritatea între 95 și 100 de ani. Probabil că în 2-3 ani o să-i pierdem pe toți”.

Astăzi, 29 aprilie, de Ziua veteranilor de război, autoritățile și militarii au depus coroane de flori la monumentele eroilor. Calitatea de veteran de război a fost acordată participanților la Războiul de Independență din anii 1877-1878, prin Decretul Regal semnat de Regele Carol I la 29 aprilie 1902.

Anul acesta se împlinesc 77 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Tuturor celor care au luptat cu arma pentru apărarea țării, care au sfârșit pe câmpurile de luptă sau au rămas cu diverse suferințe pentru tot restul vieții, avem obligația de a le menține vie memoria și păstra veșnică recunoștință. Datorită lor, astăzi vorbim despre libertatea poporului român”, a mai precizat prefectul de Neamț.

N.B. Domnul este din Ghindăoani, nu din Ghigoiești, cum a transmis, din greșeală, Prefectura Neamț. Să fie sănătos și să aibă o viață tihnită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.