Dispeceratul Poliției locale se mută în fosta cantină socială

0

Fosta cantină socială din Piatra-Neamț, administrată de Direcția de Asistență Socială, va avea destinația de dispecerat al Poliției Locale, dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat în ședința consiliului local din ziua de 31 martie. Valoarea de inventar a imobilului, situat pe strada Nufărului nr. 10, bl. B13, parter, este de 946.000 de lei, iar suprafața utilă de 465,51 mp.

Printr-o hotărâre de consiliu local din 2016 s-a aprobat schimbarea destinației imobilului din cantină socială, în centru pentru persoane defavorizate, dar din motive financiare proiectul nu s-a materializat. Acum se va schimba din nou destinația spațiului și după finalizarea lucrărilor de amenajare, bunul imobil va fi predat Poliției Locale Piatra-Neamț, pentru înființarea unui dispecerat modern.

Vă informăm că în prezent la dispeceratul Poliției locale sunt conectate 123 de camere video, iar desfășurarea activității de monitorizare a acestora are loc într-un spațiu insuficient de 10 mp. Această situație duce la o supraîncălzire a rețelei de alimentare cu energie electrică, prin concentrarea mai multor consumatori într-o singură locație (pe lângă monitorizarea video, se efectuează verificări în bazele de date persoane și auto, monitorizarea echipamentelor GPS, comunicarea prin stațiile E/R. De asemenea, spațiul redus al dispeceratului nu permite monitorizarea live a camerelor video cu 2-3 lucrători, pune în pericol siguranța exploatării echipamentelor și afectează starea de sănătate a personalului. În contextul extinderii rețelei de monitorizare video a shelterelor la nivelul municipiului Piatra-Neamț cu 84 camere în cartierul Mărăței în perioada imediat următoare, spațiul actual este impropriu desfășurării activităților complexe specifice unui dispecerat de poliție locală”, se arată în informarea trimisă primăriei de Poliția Locală Piatra-Neamț.

Numărul camerelor de supravehere din oraș va crește nu doar datorită monitorizării shelterelor, ci și datorită proiectului de  mobilitate urbană, aflat în derulare.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.