Fosta șefă a Serviciului Asigurați din CAS a cerut arest la domiciliu și a primit încă un mandat de 30 de zile în celulă

0

Mariana Nicoleta Stan, fosta șefă a Serviciului Evidență Asigurați, Carduri și Concedii Medicale, din cadul Casei de Asigurări de Sănătate Neamț, a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arest la domiciliu. Tribunalul Neamț s-a pronunțat astăzi, 22 martie, cu privire la această solicitare și a decis: ”Respinge, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpata SMN. (…) Admite propunerea formulată în dosarul de urmărire penală nr. 77/D/P/2020 de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Neamţ, având ca obiect prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii NF şi SMN. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 26.03.2022 şi până la data de 24.04.2022, inclusiv, faţă de inculpaţii: 1. N.F. cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal; înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (376 de acte materiale); fals intelectual în forma instigării, în formă continuată (133 de acte materiale) şi uz de fals în formă continuată (295 de acte materiale). 2. S.M.N.cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (105 acte materiale), fals intelectual în forma instigării, în formă continuată (40 de acte materiale), uz de fals, în formă continuată (81 de acte materiale) şi alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată (134 de acte materiale)”.

Mariana Nicolata Stan și fostul ei coleg Florin Neculăeș (consilier ANAF la data descinderilor DIICOT) sunt anchetați pentru că s-au asociat cu câțiva medici în scopul fraudării bugetului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, prin decontări fictive de concedii medicale.

Activitatea infracțională a grupului s-a desfășurat sub mai multe modalități, respectiv un palier pe care a avut loc angajarea cu caracter fictiv a unor persoane la anumite societăți comerciale, pe alt palier obținerea unor documente medicale, beneficiind de sprijinul unor medici specialiști și medici de familie, care atestau în mod nereal faptul că persoanele solicitante de concedii medicale prezentau anumite boli, iar pe palierul final aceleași persoane s-au adresat concomitent mai multor Case Județene de Asigurări de Sănătate de unde au beneficiat simultan, în mod fraudulos, de diverse sume de bani. Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 6 milioane de lei”, mai precizează comunicatul DIICOT.

Mariana Nicoleta Stan și Florin Neculăeș au fost arestați pe 25 noiembrie 2021. În timpul perchezițiilor făcute la domiciliile lor și ale celorlalți 5 suspecți din dosar, anchetatorii au confiscat 78.000 euro, 72.000 lei, 420 de dolari americani, 13 telefoane mobile, 8 hard disk-uri, 2 laptop-uri, acte medicale și acte contabile.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.