Învins de birocrația Primăriei ”smart” Piatra-Neamț, un artist handmade va dărui mărțișoare pe stradă, de 8 martie

1

Un artist care a participat la Târgul de Crăciun și la cele organizate de Camera de Comerț, nu a reușit să-și asigure un loc de 2 metri pătrați la Târgul de mărțișor al Primăriei Piatra-Neamț, programat în perioada 25 februarie – 10 martie 2022. Iar motivul ține de atitudinea angajaților primăriei, care nu s-au dovedit doar neinformați, ci și rigizi.

M-am izbit de birocrație și de oameni incompetenți, care nu au fost capabili să-mi dea o informație prin telefon. Am dat 3 telefoane înainte de a ajunge în fața ghișeului, tocmai ca să mă asigur că nu fac un drum degeaba. De la postarea inițială pe internat am aflat, după primul telefon, că există o taxă de participare, mi s-a spus ce documente am nevoie, am mers și am scos certificat fiscal, am dus copii, cereri, tot ce trebuia completat și când am ajuns la ghișeu să depun cererea pentru a-mi rezerva acel loc, nu era persoana care se ocupa de această activitate, ci o colegă. Ea mi-a spus că nu poate să-mi înregistreze cererea, pentru că nu este suficient un certificat fiscal de la finanțe, din Dumbrava Roșie, de unde aparțin, trebuie unul și de la finanțe din Piatra-Neamț, o instituție cu care eu n-am nicio legătură. Atunci am înțeles că nu este despre a încuraja, cu atât mai mult cu cât există și o taxă de participare de aproximativ 500 de lei pentru două săptămâni. N-au știut să-mi spună prin telefon pentru o zi exact cât costă, pentru ca și eu la rândul meu să pot să-mi fac un calcul și să zic dacă eu am mărțișoare de 3 lei sau 5 lei, oare câte trebuie să vând într-o zi ca să-mi acopăr orele cât stau acolo, materialele, munca și să plătesc și taxa pe zi? Și am renunțat, am ales să fac un pachețel și să-l trimit în Germania la prietenii mei, care mă ajută să vând mărțișoarele acolo, și știu că le vor aprecia mai mult. Iar în Piatra-Neamț prefer să le ofer cadou pe stradă, pentru că o să am o bucurie mai mare decât să merg să le vând într-un spațiu pus la dispoziție de această primărie care ne susține contra cost și în final, când tragem linie, vedem că nu a meritat”, ne-a declarat Oana Apetrei.

Având abilitatea de a transforma o aparentă înfrângere într-o victorie a binelui, Oana Apetrei și fetița ei, Evelina, vor dărui 100 de mărțișoare femeilor pe care le vor întâlni pe stradă, de 8 martie. Urmează doar ca mărțișoarelor să le alăture un scurt mesaj de primăvară, de alt început, de bucurie, de gând bun.

Așa, de la om la om, de dragul de a oferi fără a aștepta în schimb mai mult decât un zâmbet, poate că putem schimba ceva într-un oraș în care vedem foarte mulți oameni triști în jurul nostru”, a completat Oana Apetrei.

Evelina, care a făcut florile pentru mărțișoare, este la a doua ei acțiune prin care arată că știe ce înseamnă ” a dărui”. Pe când locuia cu părinții în Germania, a colorat 100 de felicitări, pe care le-a trimis la un cămin de bătrâni din Craiova.

Cristina Mircea

 

1 COMENTARIU

  1. FELICITĂRI, OAMENI FRUMOȘI, din păcate în majoritatea instituțiilor de stat din acest „oraș smart” sunt persoane incompetente MAXIM /clica /familii întregi , care zac acolo, pe banii noștri și pun numai piedici !!!
    Merita toți niște dosare penale pt. abuz în serviciu și nu numai, trebuie sa luam atitudine!!!
    ORICUM, SINCERE FELICITARI OANEI SI EVELINEI, CARE LE-AU DOVEDIT ELEGANT FAPTUL CA OMENIA SI NOBLEȚEA VALOREAZĂ INFINIT, RESPECT MAXIM!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.