Angajat al Primăriei Tupilați declarat incompatibil: ”Legea este imperfectă”

0

Iosif Ciprian Filimon, consilier principal în cadrul Primăriei Tupilați, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate pentru că a participat la două dintre ședințele Consiliului Local Războieni.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 octombrie – 02 decembrie 2020, întrucât a deținut simultan cu exercitarea funcției publice de execuție de consilier în cadrul Primăriei comunei Tupilați și funcția de consilier local în cadrul C.L. al comunei Războieni, încălcând astfel prevederile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Conform prevederilor legale invocate de inspectorii ANI, calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii publice sau calităţi decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică, iar funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităților sau instituțiilor publice.

Iosif Ciprian Filimon a candidat, în 2020, din partea Pro România, la Primăria Războieni, comună în care locuiește. A fost suspendat din funcția publică de la Primăria Tupilați pe parcursul campaniei electorale, dar nu și după ce a devenit consilier local și a participat la două ședințe.

Am trimis o adresă la ANI, prin care am solicitat lămuriri, în condițiile în care anul electoral 2020 a fost un pic diferit față de alții. Nu a fost o singură ședință de consiliu local în care să se depună jurământul și să fie desemnat viceprimarul, ci au fost două. Evident, în mod teoretic aveam șansa să fiu ales viceprimar și atunci cum era să-mi dau demisia înainte de a se desfășura această ședință? Legea este imperfectă în această privință. Am primit răspunsul de la ANI și a doua zi, pe 2 decembrie 2020, am demisionat din Consiliul Local Războieni. Sper să nu am de suportat consecințe severe din acest motiv, în condițiile în care – repet – am participat la două ședințe de consiliu local și am explicat, în scris, situația inspectorilor ANI”, a declarat Iosif Ciprian Filimon.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.