Eugen Simion – nominalizat la Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială

0

DGASPC Neamț se află și anul acesta în elita asistenței sociale din România, având atât un reprezentant printre nominalizați cât și un membru al juriului constituit la nivel național pentru a desemna cei mai buni profesioniști din domeniu. Săptămâna aceasta a început evaluarea finaliștilor desemnați la nivel național, cei mai buni urmând a fi premiați în cadrul Galei.

Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială, ajunsă la a VIII-a ediție este organizată de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR).

Ediţia din acest an va aduce în lumina reflectoarelor asistenţii sociali sau personalităţile care s-au remarcat prin devotamentul față de profesie, precum și prin munca în comunitățile pe care le deservesc în timpul perioadei pandemice 2020-2021. Premierea se va face în cadrul Galei ce va avea loc la Ateneul Român, în data de 15 martie 2022, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale și va fi găzduită de Andreea Marin – Ambasadorul Excelenţei în domeniu.

La ediția din acest an, Sucursala Neamț a CNASR l-a desemnat să reprezinte județul pe Eugen Simion, șef Serviciu pentru Copilul Maltratat din cadrul DGASPC Neamț, profesionist reputat și recunoscut atât la nivel local, cât și național.

Nominalizarea la un premiu al elitei asistenței sociale este o recunoaștere a muncii domnului Simion, a valențelor sale umane și profesionale și a expertizei sale greu de egalat, mai ales în domeniul prevenirii și combaterii abuzurilor asupra copiilor. Suntem mândri să avem un coleg nominalizat alături de cei mai buni specialiști din țară, fiind dovada că asistența socială nemțeană este profesionistă și implicată. Iar aceste premii și nominalizări nu fac decât să ne motiveze să fim mereu la înălțime“, a declarat Mirela Negruș, președintele Sucursalei Neamț a CNASR.

Anul acesta, din juriul care va desemna în final câștigătorii profesiei face parte și Diana Lungu, asistent social în cadrul Complexului de Servicii Romanița Roman din structura DGASPC, cea care a fost desemnată în 2021 cel mai bun asistent social din România.

Profesia de asistent social a fost una dintre cele mai afectate și lovite în ultima perioadă, fiind supusă unor presiuni greu de imaginat în urmă cu câțiva ani. Cu toate acestea, profesioniștii din domeniu au dovedit că au  capacitatea de adaptare necesară, dar au, mai ales, compasiune și spirit de sacrificiu. Și mă gândesc aici la perioadele lungi în care specialiștii centrelor rezidențiale au fost carantinați împreună cu beneficiarii dar și la multe alte exemple de dăruire și profesionalism. De aceea suntem mândri și recunoscători să fim din nou în topul profesioniștilor la nivel național și, de ce nu, sperăm și la un premiu“, a spus Marlena Panduru, director general al DGASPC Neamț.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.