De la consilierii PNL, cu dragoste, pentru Ionel Arsene: două dosare la Tribunalul Neamț

0

Cei 11 consilieri județeni PNL au deschis două acțiuni în instanță împotriva CJ Neamț, solicitând anularea hotărârilor prin care s-au adoptat bugetul județului și studiul de prefezabilitate pentru construirea unui spital. Deși ședința respectivă a avut loc pe 3 februarie, acțiunile au fost înregistrate pe rolul Tribunalului Neamț (dosarele 302/103/2022 și 303/103/2022) de Valentine’s Day, pe 14 februarie. PNL Neamț a afirmat, într-un comunicat de presă, că acțiunile consilierilor au drept scop ”o ultimă încercare de a stopa abuzurile președintelui Consiliului Județean, Ionel Arsene”. În același comunicat este înfierat noul prefect Adrian Niță, care ”prin tăcere și complicitate, încurajează aceste practici”.

În esență, grupul consilierilor PNL consideră că hotărârea de aprobare a bugetului trebuia să întrunească votul a 18 consilieri, dar a fost adoptată doar cu 17 voturi, inclusiv cel al lui Eduard Ovidiu Gavrial, care este angajat al DGASPC Neamț și s-a aflat într-un ”evident conflict de interese”.

De asemenea, și Hotărârea prin care s-a aprobat efectuarea unui studiu de prefezabilitate pentru construirea unui Spital Județean a fost adoptată prin încălcarea flagrantă a legii, deoarece Consiliul Județean nu are drept de folosință a terenului pe care urmează să se construiască unitatea medicală, transferul de la UAT Girov făcându-se prin încălcarea legii”, se mai arată în comunicatul PNL.

Prefectul Adrian Niță ne-a declarat că, pentru a se lămuri în privința legalității, a cerut minuta ședinței Consiliului Județean din data de 3 februarie și documentele aferente adoptării hotărârii Consiliului local Girov, prin care s-a transferat terenul de 13 ha în proprietatea CJ Neamț, în vederea construirii noului spital. Teren care avea rolul de pășune și nu putea fi scos din proprietatea UAT Girov fără acordul Ministerului Agriculturii, după cum susține PNL Neamț.

De partea cealaltă, imediat după contestata ședință CJ de pe 3 februarie, Ionel Arsene a comunicat: ”Am condus astăzi una dintre cele mai importante ședințe din acest an, pentru că am supus votului plenului bugetul județului pe 2022. Am urmărit să facem o repartizare echitabilă a fondurilor, în funcție de necesitățile reale ale județului, alocând bani pentru susținerea proiectelor prin care dezvoltăm zona noastră dar și pentru funcționarea în condiții normale a Consiliului Județean și a instituțiilor din subordine”. Anunțul că bugetul județului a fost adoptat arată că, în viziunea președintelui CJ, nu se pune problema vreunei îndoieli în privința legalității. Fiind de altă părere, consilierii PNL (Dumitru Acatrinei, Marius-Vasile Apopei, Silviu-Bogdan Ardeleanu, Mircea Beloiu, Bogdan Buhușanu, Florin-Adrian Hopșa, Mihaela –Elena Isciuc, Neculai Ivanov, Marius-Mihai Nechita, Valentin-Constantin Stavarache și Daniel Vasiliu-Macovei) au considerat că doar instanța se mai poate pronunța în privința legalității celor două hotărâri, de vreme ce prefectul Adrian Niță n-a făcut-o. Prin urmare, meciul PNL-PSD s-a mutat la tribunal, întru confirmarea deplinei armonii locale din coaliția de guvernare…

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.