Încă o arestare în dosarul vaccinărilor false – Elena Băhneanu din Davideni

0

Anchetatorii au continuat cercetările în dosarul vaccinărilor false și au ajuns la persoana care transmitea datele ”clienților” către medicii de familie și contribuia, astfel, la introducerea lor în sistemul informatic. Se pare că nu gratis, dar nu a putut fi probat încă ”prețul corect” așa că acuzația pentru Elena Băhneanu (asistentă medicală din Davideni, Țibucani) a ajuns în fața instanței a fost de ”complicitate la fals informatic”. Are ”doar” 484 de fapte la activ.

Iar Tribunalul Neamț a decis: ”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 689/P/2021. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 08.02.2022 până la data de 09.03.2022, inclusiv, a inculpatei B E, cercetată pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de fals informatic, în formă continuată ( 484 de acte materiale)”.

Elena Băhneanu lucrează la Păstrăveni și, din anchetă, rezultă că a trimis datele doritorilor de a obține certificate verzi false doctoriței Adina Alungulesei, medic de familie la Țibucani, și doctoriței Daniela Bejan, medic de familie în comuna Ciohorăni, Iași. După acțiunea DGA Neamț din ziua de 12 ianuarie, ambele doctorițe, alături de dr. Cristina Macovei, medic de familie la Tașca, asistenta medicală Aida Zabulic și intermediarul Dragoș Archir au primit mandate de arestare pentru 30 de zile, iar în ziua de 4 februarie, arestarea preventivă a fost prelungită. Toți sunt acuzați de  trafic de influență, dare și luare de mită, și fals informatic. În timpul celor 25 de percheziții au fost ”identificate si ridicate diferite înscrisuri doveditoare, precum si sume de bani in cuantum de aproximativ 120.000 de euro”.

Cristina Mircea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.