Dan Manoliu – condamnat la 2 ani cu suspendare și 60 de zile de muncă în Primăria Roman

0

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat astăzi, 7 februarie, pe fostul senator Dan Manoliu la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru accidentul mortal pe care l-a provocat în decembrie 2015, pe vremea când era vicepreședintele Consiliului Județean Neamț. El conducea o mașină de serviciu dinspre Roman spre Piatra-Neamț și, la intrarea în Baratca, a pierdut controlul asupra direcției, autoturismul a pătruns pe contrasens și a accidentat grav un biciclist, care a decedat la scurt timp după impact. Dan Manoliu a declarat că a pierdut controlul volanului pentru că i s-a făcut rău din cauza tensiunii sau a unei căderi de calciu.

După 4 ani de anchetă și alți 2 de judecată, prima instanță a decis să-l condamne pe fostul parlamentar la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 2 ani, timp în care va trebui să respecte mai multe obligații. Una dintre ele este să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Roman.

Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea determinării profilului genetic și înscrierii în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare”, a mai decis instanța. ”Obligă partea responsabilă civilmente Allianz-Țiriac Asigurări S.A., la plata următoarelor sume: – 40.000 de euro, cu titlu de daune morale, în echivalent în RON la cursul BNR din data plăţii, către partea civilă Aflorei Elena și – 30.000 de euro, cu titlu de daune morale, în echivalent în RON la cursul BNR din data plăţii, către fiecare dintre părţile civile Aflorei (fostă Posdercă) Crina-Elena, Aflorei Ciprian-Constantin, Aflorei Ovidiu-Cristinel și Ghica Mariana-Andreea. În baza art. 274 alin. (1) din Codul procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 20.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”.

Sentința poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.