Trei doctorițe, o asistentă și un intermediar – duși la arestare în dosarul vaccinărilor fictive

0

Actualizare: Instanța a decis arestarea preventivă a tuturor celor 5 persoane, pentru 30 de zile. Măsura poate fi contestată și probabil așa se va întâmpla, situație în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bacău. Rămâne de văzut dacă instanța superioară va considera că medicii, asistenta și intermediarul merită măsuri preventive mai blânde.

Știre inițială: Procurorul care instrumentează dosarul vaccinărilor fictive (detalii aici) din județele Neamț și Iași a decis să-i trimită în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă, pe toți cei 5 suspecți reținuți în seara de 12 ianuarie. Este vorba despre dr. Adina Alungulesei (54 de ani), medic de familie la Țibucani, dr. Cristina Macovei (52 de ani), medic de familie la Tașca, dr. Daniela Bejan (53 de ani), medic de familie în comuna Ciohorăni, Iași, asistenta Aida Zabulic (24 de ani), de la Centrul de permanență Urecheni și Dragoș Archir (38 de ani), un bărbat din Urecheni, care avea rolul de intermediar. Toți sunt acuzați că ”au solicitat si primit sume de bani cuprinse intre 100 de euro si 250 de euro de la persoane care doreau sa intre în posesia unui certificat de vaccinare împotriva COVID, fără ca doza să fie administrată în realitate” – după cum se menționează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

De pe urma acestei ”îndeletniciri” suspecții au reușit să strângă 120.000 de euro, bani care au fost ridicați în timpul celor 25 de percheziții desfășurate în ziua de 12 ianuarie. Urmează ca instanța să decidă dacă îi trimite pe cei 5 după gratii pentru 30 de zile. Vom reveni cu detalii.

Cristina Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here