Mită pentru certificate de vaccinare false, 25 de percheziții DGA în Neamț și Iași

1

Un comunicat al Direcției Generale Anticorupție, care confirmă suspiciuni mai vechi legate de modul în care unele cadre medicale au făcut bani de pe uma pandemiei, anunță că astăzi, 12 ianuarie, au avut loc 25 de percheziții domiciliare în județele Neamț și Iași, în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19. Anchetatorii vor conduce la audieri 5 persoane și vor pune în aplicare  7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor  D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava”, se arată în comunicatul DGA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.