La mulți ani ISU Neamț! Peste 110.000 de intervenții în 17 ani!

1

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava”al Județului Neamț, care s-a înființat prin unificarea Grupului de Pompieri „Petrodava” și Inspectoratul Județean de Protecție Civilă, împlinește 17 ani în ziua de 15 decembrie 2021. În tot acest timp, pompierii, pirotehniștii, paramedicii, scafandrii și membrii serviciilor voluntare sau private au intervenit la 112.890 de evenimente, inclusiv 2229 misiuni de prevenire a răspândirii pandemiei. Echipajele de descarcerare și prim ajutor au avut, la rându-le, 81.155 de cazuri de urgenţă, dar și 784 pentru verificarea secţiilor ATI.

Dincolo de cifre, lumea s-a obișnuit să vadă pompierii intervenind nu doar la incendii (cel mai recent exemplu, care a creat multe emoții, a fost incendiul de pe Pietricica, a cărui cauză nu s-a stabilit încă), ci și la salvări de oameni (descarcerări la accidente, persoane rămase blocate în case sau pe balcoane) sau de animale căzute prin puțuri sau beciuri, la inundații, la alunecări de teren și, în general, oriunde este nevoie de ajutor.

Pirotehniștii, de asemenea, nu sunt doar specialiștii care adună muniția rămasă din război prin preajma tuturor liniilor de front din județul Neamț, ci și cei care fac cercetarea terenului și intervin când zăporul de pe Bistrița sau vreo stâncă obturează cursul unei ape.

La mulți ani ISU Neamț!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.