Directoarea Direcției pentru Cultură cere interzicerea evenimentelor la Curtea Domnească

5

În timp ce primarul de Piatra-Neamț și președintele Consiliului Județean joacă ping-pong politic cu amenajarea târgului de Crăciun (un text pe această temă poate fi citit aici), directoarea Direcției pentru Cultură cere interzicerea oricărui tip de eveniment pe platoul Curții Domnești. Rocsana Josanu nu este la prima solicitare de acest fel, ea a făcut nenumărate adrese atât către administrația Chitic, cât și către administrația Carabelea, prin care a atras atenția asupra agresării patrimoniului cultural. De-a lungul anilor, platoul Curții Domnești a găzduit tot felul de manifestări nepotrivite, inclusiv saloane auto și târguri culinare.

Am sugerat ca locație potrivită pentru Târgul de Crăciun și concerte/festivaluri parcul central al orașului, iar patinoarul poate fi montat în multe alte locuri, mult mai spațioase și potrivite. Nu știm ce am mai putea face pentru a convinge autoritățile locale că centrul istoric trebuie să fie protejat, nu supra-aglomerat și împânzit de construcții care sufocă monumentele istorice. Lansăm acum o solicitare publică Primăriei Municipiului Piatra Neamț, în calitate de proprietar, precum și consilierilor locali, să emită un HCL de interzicerea a evenimentelor pe platoul Curții Domnești”, a declarat directoarea Direcției pentru Cultură Neamț.

Rocsana Josanu intenționează să lanseze un sondaj de opinie online pentru a afla părerea pietrenilor despre acest subiect.

Cristina Mircea

 

 

5 COMENTARII

  1. Mulțumim pentru această inițiativă pe care și noi, Parohia „Sf. Ioan Domnesc” o susținem. Ne vedem puși chiar în situația de a iniția o PETIȚIE on-line.

    • Susțin! Ar trebui mai mult respect pentru ceea ce a mai rămas din Curtea Domnească! E tratată ca un bazar sordid! E adevărat că firma care are patinoarul primește bani de la Primărie, în loc să plătească o chirie consistentă pentru că folosește un spațiu aparținând orașului, într-o zonă plină de istorie și de sacralitate?

  2. Dacă sunteți împotrivă, de ce a ti dat autorizație pentru patinoar si târgul de Crăciun. Nimic nu se poate organiza acolo fără avizul direcției de cultură Neamț!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.