Ping-pong pe scenă: Carabelea – Arsene la egalitate, mingea la Arsene

4

”Ping Pong, sau Tenis de Masă, este o activitate sportivă captivantă care poate fi făcută de 2 sau 4 jucători concomitent. Frumusețea la această activitate este că, chiar dacă jucați ocazional Ping Pong, puteți deveni în scurt timp destul de pricepuți” – scurtă introducere în explicarea unui sport popular.

Pasul numărul 1: ”Este de preferat să începi cu cineva care este la fel de bun ca și tine sau putin mai priceput, și care nu este prea competitiv. În acest fel, poți să te și distrezi în timp ce inveți”.

 

  • Piatra-Neamț, în Postul Crăciunului

 

În zona istorică a orașului, pe platoul Curții Domnești, care ar trebui să fie un spațiu al eleganței și al bunului gust, se aduc căsuțe (genul acela pretabil campingurilor de munte) și un brad din plastic. Încep pregătirile pentru Târgul de Crăciun, cu anunțate spectacole, dar cu prezența condiționată de certificatul verde de pandemie. Scop în care Primăria Piatra-Neamț, în calitatea de organizator, inaugurează un centru de vaccinare, cu doctor, cu asistente, cu primarul Carabelea îndemnând lumea să se imunizeze, într-un discurs în care amestecă magia cu seringa. Nu apucă bine populația să asocieze administrarea serului cu ideea de ”căsuță a lui Moș Crăciun” și Arsene lovește brutal, cu mâna pricepută a doamnei Carmen Nastasă. Somată să elibereze spațiul, primăria își mută centrul de vaccinare la cort, ocazie cu care descoperă, ca prin magie, că în alte orașe este permis accesul la târguri, dacă nu există scenă pentru spectacole.

Se ajunge, previzibil, la pasul numărul 2: ”Lovește mingea înapoi în terenul adversarului! Mingea se returnează peste fileu, oriunde în terenul adversarului. Mingea trimisă de adversar trebuie returnată după ce lovește o dată terenul tău, dar înainte să lovească de 2 ori sau înainte să lovească orice alt obiect dimprejur”.

Cu paleta în mână, Carabelea organizează o conferință de presă și anunță că a vorbit cu alți primari și a aflat rețeta accesului la târgul de Crăciun fără certificat verde: să nu existe scenă pentru spectacole! Și scoate scena din ”scenă”, aparent doar declarativ. Să găsească Arsene soluții, dar nu pe platou, unde e amplasat, strategic, cortul pentru vaccinare în locul cel mai convenabil pentru concerte.

Mingea e la Arsene, un jucător experimentat. Se așteaptă reacția. Egalitatea nu e acceptabilă pentru niciuna dintre părți.

Pasul numărul 3: ”Este de preferat să existe o altă persoană care să țină scorul. Intensitatea jocului poate deveni așa de mare, încât să uiți cine a servit ultima oară și cât este scorul”.

În acest moment ”magia sărbătorilor” la Piatra-Neamț are o mulțime de necunoscute. Nu se știe dacă vor fi spectacole de Crăciun și unde, nu se știe dacă târgul va depăși statutul de bâlci cu vin fiert prost și scump, nu se știe dacă se va putea sărbători în stradă trecerea dintre ani și nici dacă vor fi artificii. Dar se știe, cert, că pietrenii au fost invitați să țină scorul. Nu au niciun motiv să și aplaude! Din respect pentru ei, meciul nu trebuia să se joace pe scenă!!!

Cristina Mircea

 

4 COMENTARII

  1. Felicitări pentru ”cronica sportivă”.
    Și ca să continuăm, eu aș zice că cel mai fain ar fi să ne vedem de-ale noastre și să urmărim meciul de acasă, cu cei dragi, cu bucate bune și liniște și unde e cel mai frumos de Sărbători.
    Jucătorii n-au decât să joace ping-pong până când s-or sătura și să-și spele izmenele și șosetele în public fără public.

  2. Prea multa școală nu are niciunul. Unul construieste fara rost treceri neimportante peste calea ferata in timp ce podul strategic de la piață se dărâmă, altul vrea numai șosele ca sa i dea contracte fara numar cumatrului Ginel…..niste antiumani

  3. Ce egalitate? Unul fura un oraș, unul fura un județ. A facut un spital modular care nu a functionat niciodată la Letcani si asta a fost ideea,a dat tunul. Arsene,multa puscarie o sa mai faci tu baiatule. O sa le spui la aia ca esti absolvent de institut militar superior,dar pana atunci, ne arăți si noua un pic fisa matricolă de liceu, ca tare avem niste dubii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.