O ursoaică, lovită de autobuz acum o săptămână – găsită moartă în pădure

0

Ursoaica lovită de autobuzul cu navetiști, care circula dinspre Almaș, spre Piatra-Neamț, în dimineața de 25  noiembrie, a fost găsită moartă în pădure, la aproximativ 8 km de locul accidentului, în punctul ”Țiganca”. Paznicul de vânătoare al AJVPS a fost cel care a găsit-o și a alertat autoritățile. Ipoteza plauzibilă este că animalul a fost rănit, probabil a suferit o hemoragie internă în urma impactului, dar a reușit să se mai deplaseze câțiva kilometri.

Bine că nu s-a dus în sat să atace vreun om și bine că nu s-a întâlnit cu vreun muncitor forestier, că-l rupea. Oricum suntem terorizați de urși, umblă prin grădini și răstoarnă stupii. Sunt foarte mulți”, ne-a declarat un localnic.

În această dimineață, 3 decembrie,  polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificată ursoaica și examinată. Animalul nu avea urme de împușcare sau de laț și a fost predat gestionarului fondului de vânătoare”, a precizat Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

La rândul său, Amedeo Dumbrăveanu, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț, ne-a declarat că ursoaica va fi îngropată în pădure, în locul în care a fost găsită.

Cristina Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.