Un fermier ”curtat” de urși avertizează: ”Dacă nu se iau măsuri, le pun pielea pe gard!”

2

Un crescător de animale, care are o fermă între Gârcina și Almaș, s-a săturat de vizitele urșilor, se simte în pericol și avertizează că este la un pas de a rezolva problema singur, dacă autoritățile nu iau măsuri. Problema este că autoritățile nu pot lua nicio măsură.

S-a ajuns prea departe, sunt foarte mulți urși, cred că au fost relocați fără știrea asociației de vânătoare. Trei dintre ei traversează mereu drumul național, de altfel unul a fost lovit de autobuzul de Almaș, care ducea navetiștii la lucru, la 6 dimineața, problema este că nu intră în hibernare, nu mai găsesc mâncare și-or să intre în sat. Eu m-am săturat să fiu hărțuit și să nu dorm noaptea de teamă că-mi atacă animalele. Dacă nu ia nimeni măsuri, să-i ducă înapoi de unde i-a adus și dacă-mi pun în pericol gospodăria și familia, eu le pun pielea pe gard”, a declarat bărbatul în cauză.

Deocamdată, urșii n-au produs pagube localnicilor, iar faptul că se plimbă pe lângă o fermă situată în extravilan nu este un motiv de intervenție.

Eu n-am ce să le fac, nu am niciun cadru legal în baza căruia să intervin”, a declarat Amedeo Dumbrăveanu,  directorul AJVPS Neamț, gestionarul fondului de vânătoare din zonă. ”A apărut acea ordonanță de urgență despre care a discutat toată lumea, dar se referă numai la intravilan, înțeleg că omul are ferma în extravilan și eu n-am ce să fac. Am fost anunțat și de incidentul cu autobuzul care a lovit un urs. S-a dus paznicul de vânătoare acolo să vadă despre ce este vorba, n-a găsit ursul, și nu s-a dus după el, e periculos să intri după el dacă e rănit”.

Cristina Mircea

 

2 COMENTARII

  1. Nu aveti motiv? Dupa ce omoara atunci aveti motiv. Asta este gandire de om copt la minte? Pacat ca astfel de oamwni sunt in functie, fac legi si iau hotarari….

  2. Au fost aproape de sediul Ocolului Silvic Garcina str .Cet.Neamtului si sau infruptat din Stupii cu albine .Au rasturnat stupi au mancat miere cu tot cu ceara in nopti diferite . Nu ne_a venit sa credem ca au venit ursii pana la talpa casei ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.