O idee neinspirată: centru de vaccinare denumit ”Căsuța lui Moș Crăciun”

0

Inițiativa Primăriei Piatra-Neamț de a deschide un centru de vaccinare la Târgul de Crăciun, se înscrie în seria intențiilor bune, puse în practică într-un mod cel puțin neinspirat. Desigur că ideea, în fond, a fost de a ”petrece sărbătorile de iarnă împreună” și cum accesul la târg este condiționat de certificatul verde, municipalitatea a asigurat atât posibilitatea de vaccinare, cât și logistica necesară obținerii documentului inclusiv în format electronic.

Centrul va funcționa într-una din căsuțele pregătite pentru Târgul de Crăciun la Curtea Domnească, în perioada 1-13 decembrie, în intervalul orar 14.00-18.00.

”Vaccinarea se va face fără programare, doar pe baza cărții de identitate sau a certificatului de naștere, în cazul minorilor. Activitatea se va organiza cu respectarea tuturor reglementărilor în vigoare, oferindu-se condiții optime pentru desfășurarea procesului de vaccinare. Vor fi disponibile în acest centru serurile Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson și vor putea fi vaccinate persoanele adulte și copiii cu vârste peste 12 ani. Dacă vrei să știi că toți ai tăi sunt bine și îi poți întâlni în siguranță, vaccinează-te! Sărbători cu sănătate tuturor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Piatra-Neamț.

Pe pagina de Facebook a municipalității apare și un filmuleț cu primarul Andrei Carabelea și cu dr. Bogdan Mahu, coordonatorul operațiunii de vaccinare în Piatra-Neamț, și cu câteva asistente denumite ”spiridușii lui Moș Crăciun”. Acum e clar că pandemia ne afectează pe toți într-un fel sau altul, dar totuși ce caută spiridușii și magia în propoziție? De ce se numește centrul de vaccinare ”Căsuța lui Moș Crăciun”? Ce-ar putea să-i povestească un copil de 12 ani unui frate mai mic despre ”întâlnirea cu Moș Crăciun din căsuță”? Mai lipsesc un brad ornat cu seringi, vaccinuri muzicale și un ren cu mască! Măcar să fim ridicoli până la capăt!

Cristina Mircea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.